• Головна
  • Новини Львова
  • «Де вони? Це вбивці моєї дитини»: мама загиблого у Львові курсанта розповіла про те, що їм брехали про смерть сина

«Де вони? Це вбивці моєї дитини»: мама загиблого у Львові курсанта розповіла про те, що їм брехали про смерть сина

«Де вони? Це вбивці моєї дитини»: мама загиблого у Львові курсанта розповіла про те, що їм брехали про смерть сина

Слухавку від батьків підняв лиш один поліцейський який так і не розповів рідним про справжню причину загибелі

Поліція та керівництво університету МВС у Львові замовчувало справжню причину загибелі курсанта.

Про це розповіла мама загиблого Світлана Гульчук виданню «Високий замок».

У неділю, 19 березня, курсант другого курсу інституту №3 Львівського державного університету внутрішніх справ, 18-річний Дмитро Гульчук вчинив самогубство. Перед цим він надіслав рідним прощальну записку. Згодом батьки померлого у Львові курсанта заявили, що в університеті їх не повідомили про смерть сина. Першим про трагедію дізнався його старший брат.

За словами матері загиблого Світлани, вона телефонувала по всіх номерах університету, однак дзвінок або збивали, або просто ніхто не брав слухавку. Вони разом з молодшим братом загиблого дзвонили по всіх можливих номерах, однак слухавку підняв лиш один поліцейський, який так і не розповів рідним про справжню причину загибелі Дмитра Гульчука.

«Я схопила телефон і почала його питати «Де мій син?». Поліцейський відповів «Йому стало недобре і він впав, але над ним працюють медики, все добре. Передзвоніть через 10 хвилин». Коли я передзвонила на той номер, він взяв слухавку і запитав, де ми живемо? Я кажу «Це не близько. Рівненська область, Острозький район, але чоловік вже збирається їхати до Львова». Після цих слів він більше слухавку не брав».

За словами матері, коли вони прийшли в університет на наступний день їх завели в пустий актовий зал, ймовірно для того, щоб їх ніхто не бачив. Батьки загиблого годину просиділи там, але до них так ніхто і не вийшов.

«Я не витримала, почала кричати, що зараз буду вікна бити, може, достукаюсь до вас. Потім хтось прийшов, невідомо хто, і каже «Я не знаю, що сталося. Розкажіть мені». Я кажу «Ви що знущаєтеся? Це я приїхала, щоб вам розповісти, що тут сталося?». Я почала кричати на прохідній «Де вони? Це вбивці моєї дитини. Вони довели мою дитину до самогубства?».

Нагадаємо, ДБР розслідує загибель курсанта у Львові за статтею «доведення до самогубства». Розслідування передали до ДБР, оскільки з’ясувалось, що до самогубства курсанта можуть бути причетні сторонні особи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності