• Головна
  • Новини Львова
  • У Львівському університеті внутрішніх справ відреагували на публікації про самогубство курсанта

У Львівському університеті внутрішніх справ відреагували на публікації про самогубство курсанта

У Львівському університеті внутрішніх справ відреагували на публікації про самогубство курсанта

Відповідно до Закону про національну поліцію у курсантів передбачено шестиденний робочий тиждень

У Львівському державному університеті внутрішніх справ заперечують, що у курсанта Дмитра Гульчука, який скоїв самогубство, були конфлікти з керівництвом закладу та запевнили, що курсантам не перешкоджають розповісти все, що відомо про трагічний інцидент.

Про це LVIV.MEDIA повідомили у пресслужбі навчального закладу.

У пресслужбі кажуть, що у курсанта, який застрелився 19 березня, під час добового наряду не було жодних сварок із керівництвом університету. Зазначаючи, що мають на увазі ректора та проректорів закладу.

Заперечують також і те, що курсантів після трагічного випадку залякують і забороняють розповідати про обставини, які призвели до самогубства.

«Поки триває досудове розслідування, розголошувати його деталі можна лише з дозволу органу, який його проводить. Тому йдеться не про те, що хтось когось змушує мовчати, а про те, що поки триває розслідування. Ми також не можемо розголошувати деталі цієї події. Виключно з дозволу органу досудового розслідування», - наголошують в університеті.

У закладі запевняють, що курсанти мають можливість розповісти усе, що знають.   

«Від самого початку проведення досудового розслідування було забезпечено прибуття курсантів до органу, який проводить розслідування, щоб вони могли розповісти те, що знали, і надати відповідну інформацію. Університет всебічно сприяє досудовому розслідуванню, щоб воно було проведене максимально об’єктивно», - кажуть у пресслужбі.

У закладі заперечили слова батьків загиблого юнака, що їх не одразу впустили на місце загибелі хлопця.

«До них вийшли і представники університету, поспілкувалися з ними і викликали слідчо-оперативну групу, щоб  долучити батьків до проведення слідчих і розшукових дій», - зазначають в університеті.

Прокоментували в учбовому закладі й слова курсантів про те, що їх залучають до ремонтних робіт та примушують носити будівельні матеріали.

«Будівельні і ремонтні роботи в університеті здійснюються виключно підрядником, з яким укладено відповідні договори. Курсанти можуть бути залучені до прибирання територій, де вони проживають та навчаються. А також для забезпечення благоустрою цієї ж території. Про жодні ремонтні чи будівельні роботи не йдеться», - кажуть там.

Розповіли в університеті також про практику залучати курсантів до профорієнтаційних заходів, аби шукати для університету нових абітурієнтів. Нагадаємо, один зі співрозмовників LVIV.MEDIA розповів, що для університету не важливо, хто навчатиметься у закладі, і чи взагалі навчатиметься. Головне, щоб була потрібна кількість заявок на вступ.

«Курсанти справді деколи долучаються до проведення профорієнтаційних заходів. Є така акція – «Відвідай рідну школу», - розповідають в університеті, - Вони приїжджають у заклади освіти, де навчались, і розповідають про свої враження про університет. Справді, таке є. Ніхто їх не примушує. Вони спілкуються. Це, як правило, вільне спілкування. Вони їздять самі, наприклад, під час стажування чи практики, заходять до своєї школи, закладу освіти, де вони навчались, і вільно спілкуючись там розповідають свої враження. Те, що вони думають про університет, що їм подобається, чому вони обрали професію поліцейського».

Співрозмовник LVIV.MEDIA також вказував на те, що курсанти навчаються за понаднормовим графіком – шість днів на тиждень до 18-ої години. В університеті зазначають, що це передбачено законом.

«Відповідно до Закону про національну поліцію у курсантів передбачено шестиденний робочий тиждень. Це вимога закону, - кажуть в ЛьвДУВС. - Вони навчаються відповідно до розпорядку дня, який затверджений, і передбачає аудиторні заняття, і самостійну підготовку, і вільний час».

Щодо того, що курсантам погрожують додатковими нарядами та заселенням у казарми в університеті відповіли, що «курсанти дійсно можуть жити у казармі, але виключно під час несення добових нарядів».  

Нагадаємо, курсант Львівського державного університету внутрішніх справ Дмитро Гульчук, який вчинив самогубство, зі слів його батьків, вже давно потерпав від морального насильства від сержантів та командирів навчального закладу. Напередодні самогубства він розповідав старшому брату та батьку про те, що в нього був конфлікт з керівництвом факультету.

Брат загиблого розповів, що перед самогубством курсант залишив прощальну записку, в якій, ймовірно, вказав причину свого вчинку, однак вона зникла. Окрім цього, батько курсанта повідомив, що зараз у поліції телефон загиблого.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності