• Головна
  • Новини Львова
  • Студентів змушували мовчати, а батькам перешкоджала поліція: розповідь матері загиблого курсанта

Студентів змушували мовчати, а батькам перешкоджала поліція: розповідь матері загиблого курсанта

Батьки загиблого Світлана та Олег Гульчуки. Фото: Суспільне Рівне

Студентів намагались відсторонити від батьків загиблого, аби вони не могли їм щось розповісти

Після смерті 18-річного курсанта Львівського університету МВС поліція вивела його батьків зі стін навчального закладу, а колег-студентів змушували говорили «по протоколу».

Про це розповіла мати загиблого курсанта Світлана виданню «Високий замок».

Після того як протягом довгого часу Дмитро не виходив на зв’язок, а керівництво Львівського університету внутрішніх справ ігнорувало прохання батьків розповісти що сталося з їх сином, Світлана разом з чоловіком Олегом приїхали до Львова аби самим зрозуміти що відбувається.

За її словами, працівники університету зачинили прохідну, а курсантів почали випускати через задній двір, щоб вони не бачили батьків загиблого і не могли їм щось розповісти. Батьки намагались дізнатися від колег Дмитра що сталося, але всі вони говорили одне і теж «по протоколу».

«Я знаю що діти, які стояли на вахті з моїм сином, все бачили. Я почала питати їх на вулиці, але вони мовчали. Одного хлопчину зловила, він з Дімою на одному курсі вчиться, почала його розпитувати. Він як по протоколу почав мені щось розповідати. Я кажу «Сину, розкажи своїми словами, що сталося?!». Повторив те саме «Ви розумієте, я нічого не бачив… Але чув хлопок». Назвав зброю, з якої цей «хлопок» був зроблений, і все! Чоловік також виловлював курсантів на вулиці, які могли щось знати. Усі говорили одне й те саме — як заучений віршик!», — розповіла Світлана Гульчук.

На прохідній батькам сказали, що усе керівництво відсторонили і зараз в університеті нікого немає. Після вмовлять батьків, працівники навчального закладу викликали поліцію, однак і вони нічого не розповіли батькам.

«Коли ми сіли у поліцейську машину, поліцейські сказали «Нас попросили, щоб ми вас звідти забрали». У поліції ми ще годину сиділи… Ніхто показів у нас не брав. Потім поліцейські сказали: «Ви в університет не йдіть, бо вас туди не пустять».

Додамо, раніше брат загиблого розповів LVIV.MEDIA про те, що перед самогубством курсант залишив прощальну записку, в якій, ймовірно, вказав причину свого вчинку, але вона зникла.

Нагадаємо, батько і брат загиблого у Львові курсанта розповіли про булінг і вимагання хабарів в університеті. Під час останньої телефонної розмови з батьком, хлопець говорив про конфлікт з керівництвом факультету.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності