У Львові матір та двоє дітей отруїлися чадним газом

Чадний газ літає у повітрі
Фото: pexels

Зараз вони перебувають у лікарні

У квартирі багатоповерхового житлового будинку на вулиці Генерала Чупринки отруїлись чадним газом 37-річна матір та її діти: 7-річна дівчинка і 4-річний хлопчик. 

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Постраждалих доправили в дитячу лікарню святого Миколая Першого медоб'єднання Львова. Там повідомили, що вони отримують медичну допомогу. Зокрема, проходять сеанси баротерапії (насичення організму киснем).

Від початку 2023 року у Львові зафіксували 27 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 53 людини, з них 16 – діти. На жаль, одна людина загинула. 

Причиною цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті.

«Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення, через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу», – йдеться у повідомленні.

Під час усіх нещасних випадків, пов'язаних із газом (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу – 103, пожежну – 101, газову – 104, поліцію – 102. Будь-яка з цих служб повідомить інші і вони прибудуть на місце події.

Нагадаємо, у Львові троє людей потрапили у лікарню через отруєння чадним газом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності