• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові від початку року сталося 16 випадків отруєння чадним газом: як вберегти себе від небезпеки

У Львові від початку року сталося 16 випадків отруєння чадним газом: як вберегти себе від небезпеки

У Львові від початку року сталося 16 випадків отруєння чадним газом: як вберегти себе від небезпеки
Фото: pexels

Загалом від початку року чадним газом отруїлася 31 людина

У суботу, 4 березня, о 07:19, у приватному будинку на вул. Метлинського отруїлися чадним газом чоловік, жінка та дитина. Дорослих доправили в обласну клінічну лікарню, дитину – у дитячу лікарню святого Миколая. Обставини події наразі з’ясовують.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради.

Загалом від початку року по місту зафіксували 16 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждала 31 людина, з них 8 дітей.

«На жаль, одна людина загинула. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки», - кажуть у міськраді.

Водночас фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Натомість там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

«Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами –  вибуху, пожежі, отруєння та руйнування. Під час усіх нещасних випадках, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, поліцію — 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту і вони прибудуть на місце події», - нагадали у ЛМР.

Нагадаємо, нещодавно у приватному житловому будинку на вулиці Боткіна отруїлись чадним газом 46-річний чоловік, 47-річна та 28-річна жінки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності