Отруїлись чадним газом: у Львові троє людей потрапили у лікарню

Отруїлись чадним газом: у Львові троє людей потрапили у лікарню
Фото: pexels

Постраждалих у стані середньої важкості доправили у Львівську обласну клінічну лікарню

У середу ввечері, 1 березня, у приватному житловому будинку на вулиці Боткіна отруїлись чадним газом 46-річний чоловік, 47-річна та 28-річна жінки.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Постраждалих у стані середньої важкості доправили у Львівську обласну клінічну лікарню. Обставини події встановлюють.

Загалом від початку року по місту зафіксували 15 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 28 людей, з них 7 дітей. Одна людина загинула. Причиною цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Зазначається, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення — через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.

Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — тобто газові коти чи колонки тощо, комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не можна встановлювати електричні вентилятори.

У разі нещасного випадку, пов'язаного із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, поліцію — 102.

Нагадаємо, від отруєння чадним газом загинула відома львівська косметологиня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності