• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові арештували прикордонника, який відмовився виконувати наказ через релігійні переконання

У Львові арештували прикордонника, який відмовився виконувати наказ через релігійні переконання

суд

У суді чоловік визнав свою провину

Личаківський районний суд м. Львова виніс молодшому сержанту Держприкордонслужби, який відмовився виконувати наказ керівництва. Чоловік відмовився виконувати наказ через свої релігійні переконання.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №463/6391/22.

Чоловік є інспектором прикордонної служби, оператором відділення технічних засобів охорони кордону та має військове звання «молодший сержант».

Зазначається, що обвинувачений наприкінці липня 2022 року відмовився, зокрема й у письмовій формі, виконувати наказ начальника про  вибуття у службове відрядження до військової частини з метою підготовки особового складу.

У судовому засіданні сержант Держприкордонслужби визнав свою вину у скоєному. Він підтвердив, що не виконав наказ через свої релігійні переконання, віровчення яких не допускає користування зброєю, та просив суд суворо не карати.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у непокорі, вчиненою в умовах воєнного стану. Йому призначили 6 місяців арешту.

Нагадаємо, раніше Жовківський районний суд Львівської області виніс вирок солдату, який загубив автомат на вокзалі. Перебуваючи на залізничній станції навантаження «Добросин» наприкінці червня 2022-го, готуючись до особистого нічного відпочинку, залишив без відповідного нагляду закріплений за ним автомат АКСУ-74 та загубив його.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності