У Львові відбувся Чемпіонат з української боротьби на поясах

У Львові відбувся Чемпіонат з української боротьби на поясах

За нагороди поборолись понад сотня спортсменів з 11 областей

Наприкінці квітня у Львові відбувся Чемпіонат України з української боротьби на поясах.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Змагання пройшли на базі спортивного комплексу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. За нагороди поборолись понад сотня спортсменів з 11 областей.   

Львівщина вже не вперше приймає змагання з цього виду спорту, який розвивається у майже двох десятках країн. Наприкінці жовтня 2021 році у Львові відбувся чемпіонат світу з української боротьби на поясах за участю 16 країн.

«Зауважимо, українська боротьба на поясах віддавна була поширена на території сучасної України, особливо у південній та східній її частині, і мала важливе прикладне значення  підготовці воїнів. Такий різновид боротьби має ознаки спортивної тому, що на меті не нанесення ушкодження, а доведення своєї переваги. З певними відмінностями боротьба на поясах представлена в багатьох народів світу», - йдеться у повідомленні.

Відродження сучасного формату поясної боротьби ведеться з кінця XX століття. Наразі цей спортивний напрямок динамічно розвивається. Українська боротьба на поясах в нашій державі офіційно визнаним неолімпійським видом спорту.

Нагадаємо, Львівщина вперше прийняла Всеукраїнський етап «Ігор Нескорених». Змагалися понад 200 наших захисниць і захисників та ветеранів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності