Львівщина вперше прийняла Всеукраїнський етап «Ігор Нескорених»

Львівщина вперше прийняла Всеукраїнський етап «Ігор Нескорених»

Змагалися понад 200 наших захисниць і захисників та ветеранів

Львівщина прийняла перший етап «Ігор Нескорених».

Про це на своїй сторінці у Telegram написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Змагалися понад 200 наших захисниць і захисників та ветеранів, які отримали поранення, захворювання чи інвалідність під час захисту держави. До слова, Львівщина була представлена найчисленнішим складом.

24 учасників цих змагань відберуть у національну збірну України. Вони візьмуть участь у VI міжнародних спортивних змаганнях Invictus Games-2023, які відбудуться у вересні у Німеччині.

«Нескорений – це про український народ. Українці побачили війну, відчули біль втрат, пройшли через випробування і не здалися – вистояли. Я радий вітати у цих оборонцях команду українського народу – команду друзів і побратимів, які вірять у перемогу нашої держави, й творять її. Донедавна – на передовій, а тепер і в тилу. Дякую кожному та кожній. Віримо у вас!», - написав Максим Козицький.

Довідково:

«Ігри нескорених» – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів, що отримали травми під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Слово «нескорений» уособлює бійцівський дух чоловіків та жінок, що отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки на полі бою. Вони пережили важкі випробування, однак не дали їм зламати себе. Вони довели, що віра в себе та підтримка близьких завжди виявляються сильніше обставин, і стали справжніми нескореними воїнами.

Ігри Нескорених в Україні підтримують українських військовослужбовців та ветеранів на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції, формуючи позитивний світогляд та мотивуючи до занять спортом та особистого зростання.

Нагадаємо, це найбільші ветеранські змагання. Цьогоріч вони пройшли у 9 видах спорту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності