На Марсовому полі у Львові поховано шістдесят загиблих не зі Львова

На Марсовому полі у Львові поховано шістдесят загиблих не зі Львова

Тут поховані і ті, хто служив при львівських військових частинах або чиї родини вимушено покинули свої домівки й оселились у Львові.

На військовому цвинтарі у Львові, відомому як Марсове поле, поховані не лише львів'яни, а й ті, хто служив при львівських військових частинах або чиї родини вимушено покинули свої домівки й оселились у Львові.

Про це «Громадському» розповів директор Личаківського кладовища Олександр Дмитрів.

«”Немісцевих” тут до шістдесяти могил. Серед них і нагороджений зіркою Героя України Олег Мороз із Миколаєва. Його мама і сестра торік оселилися у Львові», - каже директор кладовища.

«Є тут  боєць із окупованого Бердянська. Після поранення він помер у Львові у госпіталі. На похороні практично нікого не було. Бо родина, зокрема дружина та діти, досі не можуть виїхати з окупації. Тож директор просить не фотографувати хрест із його прізвищем, аби раптом не створити проблем близьким», - пише «Громадське».

«Є п'ять чи шість могил, до яких не приходять родичі. Тут є могила однокласника двоюрідного брата мого батька. Він колишній працівник військкомату, потім мобілізувася і загинув. У нього немає близьких родичів, хіба що двоюрідна тітка», — каже Олександр. 

Тут, у землі, вже спочивають чотирнадцять знайомих Олександра Дмитріва. Це люди з різних середовищ, але всіх об'єднала війна і героїчна загибель.

З усіма родичами похованих на Марсовому полі він знайомий. Йому навіть телефонували рідні воїнів, питали, чи з ним усе добре, коли не зміг прийти на спільну молитву за загиблими, яка тут відбувається кожної останньої суботи місяця. Цього дня в Олександра була панахида в іншому місці за рідним батьком. 

Нагадаємо, у Львові планують обгородити Марсове поле та забрати звідти рештки воїнів НКВС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності