• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові планують обгородити Марсове поле та забрати звідти рештки воїнів НКВС - директор кладовища

У Львові планують обгородити Марсове поле та забрати звідти рештки воїнів НКВС - директор кладовища

У Львові планують обгородити Марсове поле та забрати звідти рештки воїнів НКВС - директор кладовища

Могили на Марсовому полі копають зранку перед похованням, адже непокояться, що ввечері хтось з родичів, які відвідують загиблих, можуть  не помітити виритих ям

За рік великої війни на Личаківському віськовому кладовищі, знаному як Марсове поле, з’явилося майже три сотні свіжих могил. Хоча до 2022-го це була фактично порожня галявина.

Про це повідомляє «Громадське».

Спершу загиблих воїнів ховали на Полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища. До лютого 2022 року тут було 66 поховань борців за незалежність у сучасній російсько-українській війні. Ще в лютому-березні 2022-го поруч поховали 37 воїнів, які загинули після повномасштабного вторгнення. На їхніх могилах ще немає пам’ятників.  

«Коли місце на полі закінчилось, а велика війна лише розгорталась і стало зрозуміло, що вона надовго, у Львові ухвалили рішення далі ховати воїнів на Марсовому полі», - каже директор Личаківського кладовища Олександр Дмитрів.

Директор Личаківського кладовища розказує, що могили на Марсовому полі копають зранку перед похованням, адже непокояться, що ввечері хтось з родичів, які відвідують загиблих, можуть  не помітити виритих ям.

Лопатами копати не встигають, тож використовують техніку. Згодом, Марсове поле планують обгородити та перепоховати рештки воїнів радянської армії та карального органу СРСР НКВС, які тут поховані.

«Тимчасова огорожа буде встановлюватися по периметру Марсового поля», - каже Олександр Дмитрів.

Нагадаємо, 28 лютого Львів попрощається ще з трьома Героями. Олег Андрейців, Василь Чепак, Дмитро Бойко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності