Що потрібно купити першокласнику в школу: список та ціни

Першокласник

Редакція LVIV.MEDIA порахувала, скільки потрібно грошей, аби придбати все необхідне першокласнику для школи

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україні облаштували понад 60% шкільних укриттів. Тому новий навчальний рік у 2023 розпочнеться за розкладом, 1 вересня. Цьогорічний освітній процес буде відбуватися у трьох форматах: очному, дистанційному та змішаному. Як будуть навчатися школярі в кожній області, вирішують керуючі органи, враховуючи безпеку в регіоні. 

Буде чи не буде офлайн навчання у школах, батькам потрібно купити усе необхідне для навчання. Найбільше грошей потрібно батькам першокласників. Список навчальних товарів для молодшого школяра включає понад 20 найменувань. 

Що потрібно першокласнику в школу

  • рюкзак та пенал
  • 2 ручки із фіолетовим чорнилом
  • 2 або 3 простих олівці, стругачку та гумку
  • лінійку 20 см завдовжки
  • 2 зошити в клітинку та 2 зошити в косу лінійку
  • альбом для малювання на 20 аркушів
  • кольорові олівці та фломастери 
  • акварельні фарби, склянка-непроливайка та 3 пензлики різного розміру
  • набір двостороннього кольорового та білого паперу
  • набір кольорового картону
  • клей ПВА з пензликом та клей-олівець
  • пачка пластиліну та дощечка для ліплення
  • ножиці із заокругленими кінчиками
  • сумка зі змінним взуттям

Що потрібно першокласнику для уроку фізкультури

Скільки коштує зібрати першокласника за цим списком

Найдешевший шкільний рюкзак коштує 700 грн. Вартість каркасних моделей з ортопедичними спинками, посиленими дном та світловідбиваючими елементами складає від 1500 - 2000 грн. Ціна пенала — від 50 до 700 грн. Учні середньої та старшої школи вибирають компактні та легкі пенали. Першокласнику потрібен великий та місткий. Це така собі мобільна шуфляда, куди батьки кладуть усе, що може загубитися в рюкзаку. Обов’язковими атрибутами в пеналі є ручки, олівці, лінійка, гумка та стругачка. Туди також поміщаються олівці та фломастери. Ціна усього необхідного наповнення складає 300 - 500 грн. 

Вартість найдешевшої сумки для змінного взуття складає 80 грн. Але досвідчені батьки рекомендують придбати дорожчі моделі. Вони пошиті з цупкої тканини, мають міцні шви та додаткову кишеню. Це вагома перевага купити сумку за 300-400 грн. Як змінне взуття першокласнику найкраще підійдуть текстильні тапочки або кеди на липучках. Ціна такого змінного від 200 грн. 

З канцтоварів першокласники повинні мати 4 зошити, альбом для малювання, білий та кольоровий папір та кольоровий картон. За один зошит на 12 аркушів батькам доведеться заплатити від 9 до 15 грн. Це залежить від якості паперу та принта на обкладинці. Альбом для малювання на 20 аркушів коштує 50-60 грн. Набори паперу та картону — до 100 грн. Батьки першокласника мають укомплектувати набори для творчості. Купити пластилін та дощечку — для ліплення, акварельні фарби, три пензлики та склянку-непроливайку  — для малювання, клей та ножиці — для аплікації. Вартість всього — від 200 грн. 

Отже, батькам першокласника потрібно від 3500 до 7000 грн, аби придбати усі товари зі списку потрібного першокласнику для школи. При цьому від 1500 до 4000 грн прийдеться витратити, аби мати, в чому ходити в школу та як принести підручники та зошити. За канцтовари та набори для творчих занять потрібно заплати ще мінімум 400-500. Щоби зібрати першокласника на урок фізкультури, потрібно ще 1500-2000 грн.

Що ще потрібно першокласнику для школи

Кожен школяр повинен також мати тривожний рюкзак. Це обов'язковий атрибут навчального року на час війни в Україні. В ньому мають бути вода, сухе печиво, плед, ліхтарик, гумові рукавиці, шапочка та дощовик. Також рекомендують покласти змінний термоодяг, респіратор або марлеву пов'язку. До рюкзака прикріпити інформаційну карту, на якій вказані ім'я та прізвище дитини, клас, домашня адреса та контакти батьків. 

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA поділилося рецептами корисних сніданків із вівсяної каші. Ці страви сподобаються як дорослим, так і дітям.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності