Термальні води: відпочинок на Закарпатті

Термальні води Закарпаття

5 локацій, куди поїхати з дітьми або без

LVIV.MEDIA рекомендує курорти термальних вод на Закарпатті. Ці локації підійдуть як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для романтичного вікенду з коханими.

Коли рекомендують відпочивати на термальних водах

Відпочинок на термальних водах Закарпаття корисний та комфортний у будь-яку пору року. Температура води у відкритих термальних басейнах — від 25 ℃, у закритих та джакузі — до 39 ℃. Літній відпочинок вибирають ті, хто хоче позасмагати. Територія закарпатських комплексів термальних вод облаштована шезлонгами та парасольками. Взимку тут зазвичай відпочивають у період новорічно-різдвяних свят.

Які хвороби лікують термальні води Закарпаття

Термальні води Закарпаття покращують стан шкіри, зміцнюють серцево-судинну систему, нормалізують психічний стан здоров’я та покращують імунну систему людини. Лікувальні властивості термальних вод залежать від хімічного складу води, яку викачують зі свердловини. Деталі про те, які недуги лікує термальна вода оздоровчо-відпочинкових комплексів читайте на їхніх сайтах. Тут також шукайте інформацію щодо протипоказань до купання в термальних водах.

Оздоровчий комплекс «Жайворонок» у місті Берегове

Комплекс відпочинку «Жайворонок» збудували у 2003 році за європейськими стандартами. Він складається з 5 басейнів для дітей і дорослих критого та відкритого типу. Термальну воду до басейнів викачують зі свердловини 1200 метрів завглибшки. Там її температура сягає до 58℃, у басейнах — від 25 до 40℃.

Термальні води комплексу багаті сірководнем, тому мають специфічний запах та іржавий колір. Вони не потребують технічної обробки чи будь-якого іншого знезараження. Ба більше, комплекс має протічне водопостачання. Це означає, що впродовж дня вода в басейнах оновлюється.

Термальна вода «Жайворонка» лікує пошкодження кісток, м’язів та сухожиль. Вона корисна людям, які мають гайморит, бронхіальну астму; страждають мігренню та безсонням.

Ціна денного відвідування термальних вод «Жайворонка» — від 400 грн за дорослого, від 200 грн — за дітей зростом вище 120 см. Діти нижчого зросту та діти з інвалідністю мають безплатний вхід. У вартість включено шафку для одягу, користування душовими та феном. На території є безплатні лежаки та парасольки.

Адреса: вул. Шевченка 112, м. Берегове, Закарпатська обл.

Комплекс «Термальні води «Косино» в селі Косонь

Оздоровчо-відпочинковий комплекс термальних вод «Косино» розташований у 200-річному дубовому гаю Берегівщини. Він складається із 7 басейнів термальних та прісних вод. Викачують її зі свердловини 1190 метрів завглибшки. Температура води при виході сягає до 45 ℃.

Термальна вода «Косино» збагачена залізом, калієм, кальцієм, натрієм та цинком. Купання в ній зменшує рівень цукру в крові, нормалізує діяльність нервової системи та сприяє виведенню холестерину з організму.

Ціна денного відвідування термальних вод «Косино» — 1000 грн за дорослого. Діти зростом до 150 см — безплатно. У вартість включено 30-ти хвилинне відвідування сауни. На території комплексу також діє аквапарк «Косино».

Адреса: Урочище 1, с. Косонь, Берегівський р-н, Закарпатська обл.

Відпочинковий комплекс «Теплі води» в селі Велятине

«Теплі води» побудували на місці термального джерела під горою Олексинець ще в 1990 році. Сьогодні це комфортний та сучасний відпочинковий комплекс. Він складається із 6 мінералізованих ванн, відкритого прісного й термального басейнів. Тут також функціонує критий басейн, соляна кімната та евкаліптова сауна.

Термальна вода Велятина йде зі свердловини 1000 метрів завглибшки. Її температура при виході — понад 36 ℃. Мінералізація термальної води складає 100 г на літр. Це в 33 рази більше, ніж мінералізація морської води.

Велятинські термальні води лікують серцево-судинні та гінекологічні захворювання, хвороби опорно-рухового апарату, нервової системи та органів дихання. Вони покращують травлення та виводять холестерин з організму. Курс мінералізованих ванн знижує ризик інфаркту та інсульту, а також перешкоджає проникненню бактерій та вірусів в організм людини.

Ціна денного відвідування термальних вод Велятина — 450 грн за дорослого, 200 грн — за дитину зростом до 140 см. Діти віком до трьох років та діти з ДЦП мають безплатний вхід. У вартість входить шафка для одягу, шезлонг, спортивний майданчик, водна гірка, дитячий лабіринт та джакузі. На території комплексу функціонує ресторан швидкого харчування «Смачна кухня».

Адреса: вул. Санаторна 2, с. Велятине, Хустський р-н, Закарпатська обл.

SPA-комплекс «Срібні терми» в селі Солотвино

Сучасна SPA-територія санаторного комплексу «Деренівська купіль», розташованого в урочищі Деренівка. Це єдиний в Україні курорт, який отримав сертифікат незалежної експертизи якості від Європейської асоціації курортів.

«Срібні терми» складаються з відкритого прісного та напівзакритого термального басейнів. Вода до басейну потрапляє зі свердловини 640 метрів завглибшки. Її температура при виході сягає до 45 ℃.

Термальна вода «Срібних термів» — це лікувальна мінералізована вода «Закарпатська 2». Вона покращує стан шкіри, оздоровлює серцево-судинну та нервову системи, впливає на опорно-руховий апарат людини. На території комплексу також функціонує завод питних мінеральних вод «Деренівська купіль».

Ціна денного відвідування термальних вод у Солотвино — від 800 грн за дорослого, 400 грн — за дитину зростом від 120 до 150 см. Діти нижчого зросту мають безоплатний вхід. У вартість включено також рушник, фінська сауна, римська парна, закарпатська лазня, контрастна ванна для ніг та тропічний душ.

Адреса: с. Нижнє Солотвино 150, Ужгородський р-н, Закарпатська обл.

Термальні води готелю «Золота гора» поблизу Ужгорода

Термальні води готельного комплексу «Золота гора» складаються з 5 басейнів: великого, малого та дитячого відкритих, великого критого та джакузі. Температури води коливається від 26 до 39 ℃.

Термальна вода «Золотої гори» — це лікувальна вода кремнієвих гідрокарбонатних натрієвих середньої мінералізації. За хімічним складом вона подібна до термальних вод європейських курортів у Франції, Німеччині та Чехії. У ній рекомендовано купатися при ожирінні, цукровому діабеті, виразці шлунку, захворюваннях нирок та сечовивідних шляхів.

Ціна денного відвідування термальних вод «Золотих гір» — 600 грн за дорослого, 300 грн — за дитину зростом від 110 до 150 см. Діти нижчого зросту мають безоплатний вхід. Також можна придбати сімейний вхідний квиток вартістю 1300 грн.

Адреса: Урочище «Золота гора, с. Барвінок, Ужгородський р-н, Закарпатська обл.

Нагадуємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, куди поїхати біля Львова без машини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності