Книги 2023: що почитати в липні

Книги

15 новинок українською, які варто прочитати

Редакція LVIV.MEDIA поділилася новими книгами, які можна передзамовити в українських книгарнях та книжкових магазинах. Дізнайтеся, що варто прочитати влітку 2023 року.

Чорні діри і молоді Всесвіти та інші лекції

Автор: Стівен Гокінс

Видавництво: КСД

Про що книга. Збірка наукових нарисів. Складається з головної лекції «Чорні діри і молоді всесвіти», 13 інших оповідей та інтерв’ю астрофізика для передачі «Диски безлюдного острова». Автор розмірковує про майбутнє Всесвіту, тлумачить найбільш ймовірні моделі його устрою.

Готель

Автор: Артур Гейлі

Видавництво: КСД

Про що книга. Історія про Пітера Мак-Дермотта — заступника головного адміністратора новоорлеанського готелю «Сент-Ґреґорі». Він пробує розв’язати проблеми готелю, які накопичилися роками та розкрити злочини, що планувалися заздалегідь чи були вчинені випадково.

Дім на Збіччі

Автор: Девід Мітчелл

Видавництво: Жорж

Про що книга. Роман із 5 історій, які відбуваються в одному місці — серед глухих стін брудного міського провулка Збіччя. Кожен із героїв, що прийшов сюди бачить невеликі залізні двері. Вони ведуть в інший світ, у якому свої правила.

Ідеальний шторм

Автор: Дірк Райнгардт

Видавництво: Артбукс

Про що книга. Історія про шістьох юних хакерів. Вони хочуть зламати корпоративні мережі однієї з американських корпорацій, щоб розповісти світові про її злочини. Але план зломників викриває агент спецслужб Америки.

Людина біжить над прірвою

Автор: Іван Багряний

Видавництво: Стилет і стилос

Про що книга. Роман про життя цивільного населення в часи Другої світової війни. Історія про шлях додому крізь бомбардування, полон та табори.

Приазовська савана

Автор: Олексій Вишник

Видавництво: Темпора

Про що книга. Історія про підлітка Кирила із Запоріжжя. На початку 2000-х хлопець вирушає на пошуки батька, з яким не спілкувався з малечку. Його подорож — це шлях у доросле життя, пошуки себе та сприйняття світу таким, як він є насправді.

Мурашник. Нотатки на манжетах історії Галичини, Буковини та Закарпаття

Автор: Іван Гоменюк

Видавництво: Віхола

Про що книга. Книга-путівник історією західних областей України від часів Габсбургів до окупації СРСР. Автор намагається відповісти на питання: «Де шукати захід України: якщо сьогодні — це сім областей, то які землі входили до західної України впродовж історії?

Запитайте у фармацевта. Як працюють ліки

Автор: Вікторія Михайлова

Видавництво: Віхола

Про що книга. Книга-порадник від фармацевтки. Автор пояснює, як організм людини реагує на медикаменти; що означає фрази «приймати натщесерце» та «за 30 хвилин до їди». Тут також описані особливості прийому ліків у надзвичайних ситуаціях.

Позбудься звички бути собою. Зміни власне мислення

Автор: Джо Диспенза

Видавництво: Book Chef

Про що книга. Книга про те, як перепрограмувати свідомість та бути щасливим по-справжньому. Її автор — дослідник та хіропрактик — впевнений, що люди марнують надто багато часу, аби бути тим, ким їх бачить суспільство. Це впливає на задоволення собою.

Маестро. Роджер Федерер: Велике життя у великому тенісі

Автор: Крістофер Клері

Видавництво: Лабораторія

Про що книга. Біографія Роджера Флері, написана на основі інтерв’ю, розповідей дружини, друзів, знайомих та тренера тенісиста. Історія підлітка, який мав волю, щоб стати феноменом у тенісі.

Вторгнення. За лаштунками кривавої війни росії та боротьби України за виживання

Автор: Люк Гардінґ

Видавництво: Vivat

Про що книга. Документальна книга британського журналіста, письменника та кореспондент газети «The Guardian». Він із 24 лютого 2022 року їздив у гарячі точки, фіксував свідчення та описував події, щоби показати звірства росіян.

Мілева Айнштайн: теорія туги

Автор: Славенка Дракуліч

Видавництво: Навчальна книга — Богдан

Про що книга. Роман про першу дружину Альберта Айнштайна. Історія про жінку, яка могла стати конкурентом Айнштайна на науковій ниві, але вирішила бути дружиною та мамою. Фізична вада, невдалий шлюб, смерть дитини, скрута та хвороба сина не заламали її. 

Записано на кістках. Друге розслідування

Автор: Саймон Бекетт

Видавництво: КСД

Про що книга. Кримінальний антрополог Девід Гантер приїжджає на острів. Тут він дізнається, що людину, від якої залишилися лише обвуглені рештки, вбили навмисне. Це зробив один із місцевих мешканців. Завдання антрополога та його друга відставного інспектора Броуді — знайти вбивцю.

Невидима армія. Автономна зброя та майбутнє війни

Автор: Пол Шарре

Видавництво: Book Chef

Про що книга. Книга про розвиток сучасного озброєння, яку написав експерт із питань ведення сучасної війни. Автор прогнозує ризики використання автономної зброї, щоб зрозуміти її ефективність на полі бою та шкоду в цивільному житті.

П’ятеро, котрих зустрінеш на небесах

Автор: Мітч Елбом

Видавництво: КСД

Про що книга. Історія про 83-річного ветерана, який Едді, який десятки років працює в парку розваг. Одного дня чоловік гине, намагаючись врятувати маленьку дівчинку. У раю його душа зустрічається з п’ятьма людьми зі свого життя. Кожен розповідає чоловіку, як ця зустріч змінила їхнє життя. Проте Едді цікавить одне: чи вижила дитина, яку він рятував.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, куди втекти від спеки влітку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності