Куди поїхати біля Львова, якщо нема власного авто

Туристи

5 маршрутів для тих, хто любить подорожі, але немає машини

Провести вихідні цікаво просто, навіть якщо немає власного автомобіля. Добратися на громадському транспорті можна навіть за місто. Потрібно лише заздалегідь скласти маршрут та розрахувати час.

LVIV.MEDIA склало 5 екскурсійних маршрутів для тих, хто немає власного авто. Ми розрахували час у дорозі, дізналися графіки роботи та вартість популярних місць поблизу Львова.

Яворівський національний природний парк

Яворівський національний природний парк – це історичний та культурний осередок світового значення. Сьогодні парк є частиною міжнародного біосферного резервату «Розточчя». Його територія – це понад 60 га букових лісів. У парку росте 735 видів рослин; живе 300 видів тварин. Тут прокладено 6 туристичних маршрутів, серед яких найпопулярнішими є «Стежка Івана Франка» та «Крехівські святині». По території можна гуляти, кататися на велосипедах чи конях, плавати або влаштувати кемпінг.

Адреса. Львівська область, смт Івано-Франкове, вул. Зелена.

Графік роботи. Цілодобово.

Чим доїхати. Маршруткою 125. Їхати 29 зупинок від «Привокзального ринку» до смт Івано- Франкове, зупинка «Кладовище». Далі – 1 км пішки.

Час у дорозі. 55 хв.

Вартість. Безоплатно.

PARK 3020

Park 3020 – перший український парк сучасної скульптури. Мета створення – реалізувати проєкти українських митців на Батьківщині та подарувати новий досвід взаємодії з мистецтвом відвідувачам. Гуляти територією 3020 можна лише в складі екскурсійної групи. Біля парку є ресторан «Panorama». Тут можна сито пообідати стравами здорової кухні.

Адреса. Львівська область, Перемишлянський район, село Стрілки.

Графік роботи. Вхід у складі екскурсійної групи в п’ятницю, суботу та неділю на 11:00 та 15:00. Тривалість екскурсії – до 1 год. 30 хв.

Чим доїхати. Маршрутками 842, 843 від автостанції № 5, що на вулиці Зеленій 214. Їхати 31 зупинку до села Стрілки, далі – 2 км пішки.

Час у дорозі. 1 год 20 хв.

Вартість. Вхідний квиток для дорослих – 200 грн, діти до 12 років – безоплатно. Квитки варто придбати заздалегідь.

Бананова ферма

Бананова ферма – тепличний сад із великою кількістю рослин. Тут росте понад 30 видів екзотичної флори: банани, папая, лимони, апельсини, мандарини, лайм та кава. Екскурсії на фермі проходять за попереднім записом. Гідом працює власник ферми Андрій. Він цікаво розповідає про кожну з рослин.

Адреса. Львівська область, село Липники, вулиця Дачний Кооператив.

Графік роботи. Щоденно з 10 до 17 год за попереднім записом.

Чим доїхати. Маршрутками 797, 790 або 775. Їхати 25 зупинок від «Привокзального ринку» до села Липники. Далі – 2,1 км пішки.

Час у дорозі. 57 хв.

Вартість. Екскурсія для дорослих – 150 грн, дітей – 100 грн. У вартість входить дегустація лікерів.

Їжак парк

«Їжак парк» – це найбільший тюбінг парк України. Він включає 4 всезонні гірки завдовжки 100 та 300 метрів. Тут також є водойма для спортивної або форелевої риболовлі. На території працює кафе «Їжачок». Відвідувачам пропонують не тільки бургери, рибу та реберця, але і продукти із власної ферми.

Адреса. Львівська область, село Красів.

Графік роботи. З 12 до 19 щодня, крім понеділка – технічний день.

Чим доїхати. Маршрутками 797, 790 або 775 від «Привокзального ринку» до села Хоросно. Їхати 29 зупинок. Пересісти на маршрутку 349, щоб заїхати в село Красів. Далі – 2,5 км пішки.

Час у дорозі. 1 год 40 хв.

Вартість. 10 спусків із маленької гірки – 300 грн, з великої – 900 грн. Форелева риболовля – 350 грн за кг улову.

Ведмежий притулок «Домажир»

«Домажир» – унікальний центр порятунку та реабілітації бурих ведмедів в Україні. Його створили у 2017 році за підтримки віденського благодійного фонду «Чотири лапи». Територія притулку займає понад 20 гектарів. Сьогодні тут проживає 31 врятований ведмідь. Поруч із притулком працює кафе «Мед та ягоди». Тут можна пообідати на всякий смак: борщ, піца, бургери або місцеві страви. Є дитячий майданчик, тарзанка та сувенірна крамниця.

Адреса. Львівська область, село Жорниська, вулиця Ведмежий край, 1.

Графік роботи. Із середи по п’ятницю з 09:00 до 18:00 та в суботу з 10:00 до 19:00.

Чим доїхати. Маршруткою 303 від Автостанції № 4, що на вулиці Тараса Шевченка. Їхати 18 зупинок до села Жорниська. Далі – 2,1 км пішки. Або маршрутками 525, 637, 823 від Автостанції № 4 до села Ямельня. Їхати 11 зупинок, далі – 3 км пішки.

Час у дорозі. Від 1 год.

Вартість. Вхідний квиток для дорослих – 200 грн, для дітей – 120 грн. У воєнний час прогулянки відбувається в супроводі екскурсовода та за попереднім записом.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, де у Львові придбати смачну піцу з доставкою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності