• Головна
  • Лайфстайл
  • Подолання часових поясів після перельотів: вчені розповіли, який продукт допоможе полегшити мандрівку

Подолання часових поясів після перельотів: вчені розповіли, який продукт допоможе полегшити мандрівку

Подолання часових поясів після перельотів: вчені розповіли, який продукт допоможе полегшити мандрівку

Забудьте про снодійне та маску для очей — шоколад може стати ключем до уникнення джетлагів

Австралійські експерти під час останніх досліджень відновлення пасажирів, які на міжнародних рейсах долають часові пояси.

Команда з Університету Сіднея співпрацювала з авіакомпанією Qantas, щоб створити симуляцію довгомагістральних перельотів на літаку, оскільки вона готується до запуску прямого маршруту Сідней – Нью-Йорк у 2025 році, який триватиме 20 годин, пише The New York Post.

Під час моделювання цього польоту дослідники спостерігали за 23 клієнтами-добровольцями, які були оснащені технологією носимих пристроїв, під час того, як вони дотримувалися спеціально розробленого меню, освітлення, сну та послідовності рухів.

«У меню були «десерти на основі молока для заспокоєння» — включно з шоколадом», зазначили дослідники.

Так, експерти прийшли до висновку, що ті, хто їв солодощі в рамках спеціального розкладу, мали кращу якість сну під час польоту, менш виражену часову затримку та кращі когнітивні показники протягом двох днів після польоту.

«Перші висновки дали нам оптимізм щодо того, що ми можемо реально змінити здоров’я та благополуччя міжнародних мандрівників. У нас є багатопрофільна команда з понад 10 дослідників із медицини, науки та інженерії, які працюють разом над цим проєктом. Жодна авіакомпанія ніколи раніше не проводила такого роду дослідження», — сказав Пітер Чистуллі, професор медицини сну.

Також Qantas відкоригував час прийому їжі, щоб узгодити біологічний годинник пасажирів і заохочував прокидатися та спати, вживати в їжу певні пункти меню, включаючи рибу та курку в поєднанні зі швидкодіючими вуглеводами.

Крім того, індивідуальний розклад також включав спеціальне освітлення кабіни для полегшення адаптації до часового поясу місця призначення.

Нагадаємо, професор кафедри харчових наук Ратгерської школи екологічних і біологічних наук Цінжун Хуан відкрив формулу здорового нежирного шоколаду, який можна створити за допомогою 3D-принтера.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності