• Головна
  • Лайфстайл
  • Секс та оргазм перед сном можуть допомогти швидше заснути: дослідження

Секс та оргазм перед сном можуть допомогти швидше заснути: дослідження

Секс та оргазм перед сном можуть допомогти швидше заснути: дослідження

Також враховувалися вживання алкоголю, менструація і «незвичайні події», які сталися перед сном

Секс, який призводить до оргазму, скорочує час, необхідний чоловікам і жінкам, щоб засинати, на кілька хвилин. Також це покращує якість сну.

Водночас статева активність без оргазму та мастурбація (з оргазмом і без нього) не були пов’язані зі змінами сну, показало дослідження, опубліковане у Journal of Sleep Research, пише The New York Post.

«Ці дослідження підтверджують і суттєво обґрунтовують результати, які вказують на те, що сексуальна активність і інтимність можуть покращити сон й загальне самопочуття як чоловіків, так і жінок, і служать директивою для майбутніх досліджень», — кажуть автори дослідження.

Так, вчені з Університету Гронінгена в Нідерландах запропонували 256 чоловікам і жінкам, переважно студентам, вести щоденник, в якому вони описували свій сон та сексуальну активність протягом 14 днів. Також враховувалися вживання алкоголю, менструація і «незвичайні події», які сталися перед сном.

Дослідники виявили, що людям, які займалися сексом й досягли оргазму, потрібно було в середньому 16 хвилин, щоб заснути, у порівнянні з 17 хвилинами для тих, хто займався сексом і не відчував оргазму, і 20 хвилинами для тих, хто не займався сексом.

Натомість для тих, хто мастурбував, середній час, щоб заснути, становив 26 хвилин. Цей час скорочувався до 19 хвилин, якщо людина досягала оргазму й до 20 хвилин для тих, хто не мастурбував.

Вчені відзначили, що оргазм призводить до вивільнення окситоцину, який називають «гормоном кохання», та пролактину – гормону, який викликає розвиток грудей, сприяє виробленню молока та впливає на сексуальне та репродуктивне здоров’я.

«Посилення ефекту партнерського сексу частково можна пояснити посиленням нейроендокринних змін після оргазму, спричиненого статевим актом, у поєднанні з цінними ефектами від інтимної близькості з партнером», — зазначають вчені.

Нагадаємо, нове дослідження, опубліковане в журналі Body Image, підкреслює зв’язок між порнографією та симптомами розладу харчової поведінки серед молодих чоловіків.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності