• Головна
  • Лайфстайл
  • Надмірний перегляд порно може спровокувати розлад харчової поведінки у чоловіків: у чому причина

Надмірний перегляд порно може спровокувати розлад харчової поведінки у чоловіків: у чому причина

Надмірний перегляд порно може спровокувати розлад харчової поведінки у чоловіків: у чому причина

Нав’язливий та нездоровий перегляд порнографії негативно впливає на повсякденне функціонування чоловіка

Нове дослідження, опубліковане в журналі Body Image, підкреслює зв’язок між порнографією та симптомами розладу харчової поведінки серед молодих чоловіків.

Про це пише The New York Post.

Згідно з дослідженням, авторами якого є ізраїльські вчені Атерет Гевірц-Мейдан і Зохар Співак-Лаві, чим більш чоловік залежний від порно, тим більша ймовірність, що він буде незадоволений своїм тілом і, зрештою, більш вразливий до розвитку різних харчових розладів. Зокрема, нав’язливий та нездоровий перегляд порнографії негативно впливає на благополуччя людини, стосунки чи повсякденне функціонування.

«Найчастіше це розглядається як частина компульсивної сексуальної поведінки, серйозного розладу контролю імпульсів. Проблематичне використання порнографії потенційно може підживлювати розлади харчової поведінки через представлення нереалістичних ідеалів тіла та інтерналізацію самооб’єктивації», - зазначив Атерет Гевірц-Мейдан.

До недавнього часу багато робіт, які досліджують зв’язок між проблемним використанням порнографії та розладами харчової поведінки, були зосереджені на жінках. Однак це дослідження було одним із перших, яке продемонструвало, як на чоловіків впливають ці проблеми.

Доктор Гевірц-Мейдан вважає, що «досвід чоловіків із цими медичними захворюваннями часто не помічався або стигматизувався через культурні стереотипи, які зображують їх менш сприйнятливими до занепокоєння зовнішнім виглядом тіла або проблем психічного здоров’я в цілому. Більше того, також потрібно усвідомлювати всі нові виклики та тиск на молодих чоловіків, які сприяють розвитку проблем із зображенням тіла та розладів харчової поведінки.

Іншими словами: чоловіки відчувають тиск, щоб виглядати надзвичайно мускулистим, і цей тиск починає брати своє. Доктор Карлос Чіклана, який дуже детально вивчав зв’язок між порнозалежністю та дисморфією тіла, сказав, що є «переконливі докази того, що частота показу порнографії пов’язана з негативним сприйняттям образу тіла та сексуального образу тіла». Це стосується як гетеросексуальних чоловіків, так і жінок.

Дослідження також показують, що люди з розладами харчової поведінки більш схильні до ізоляції, ніж ті, хто не має розладів харчової поведінки. Це саме стосується тих, хто страждає від дисморфії тіла. Водночас суїцидальні думки та спроби суїциду є поширеними серед тих, хто страждає на дисморфію тіла.

Нагадаємо, перегляд порнографії є причиною того, що рівень тестостерону серед молодих чоловіків різко падає.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності