• Головна
  • Лайфстайл
  • Вчені надрукували на 3D-принтері знежирений шоколад: в чому його особливість

Вчені надрукували на 3D-принтері знежирений шоколад: в чому його особливість

Вчені надрукували на 3D-принтері знежирений шоколад: в чому його особливість

Цей продукт прокладає шлях до нежирних альтернатив традиційним солодким ласощам

Професор кафедри харчових наук Ратгерської школи екологічних і біологічних наук Цінжун Хуан відкрив формулу здорового нежирного шоколаду, який можна створити за допомогою 3D-принтера.

Про це пише The New York Post.

Традиційно шоколад виготовляється з какао-масла, какао-порошку та цукрової пудри, які поєднуються з емульгатором. Проте вчені замінили какао-масло, яке відповідає за текстуру, структуру та консистенцію шоколаду, емульсією води в олії з низьким вмістом жиру, яка імітувала характеристики ласощів.

«Кожен любить їсти шоколад, але ми також піклуємося про наше здоров’я. Щоб вирішити цю проблему, ми створили шоколад, який не тільки не містить жиру, але й може бути надрукований на 3D-принтері», — сказав Цінжун Хуан, додавши, що це перший «функціональний» шоколад.

Під час дослідження вчені експериментували з різними інгредієнтами, використовуючи стандартний рецепт шоколаду як основу, а потім випробували заміни. Вони виявили, що заміна частини какао-масла гуміарабіком — екстрактом дерева акації, який зазвичай використовується в харчовій промисловості — спрацювала, і поєднали його з золотистим сиропом, щоб підсилити смак 3D-шоколаду.

Вчений зазначив, що шоколад прокладає шлях до нежирних альтернатив традиційним солодким ласощам.

«Технологія 3D-друку харчових продуктів дозволяє розробляти індивідуальні їстівні продукти з індивідуальним смаком, формою та текстурою, а також оптимальним харчуванням відповідно до потреб споживачів», — каже Цінжун Хуан.

Нагадаємо, львівський шоколад тепер продається в Японії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності