Шість з десяти молодих чоловіків – неодружені: в чому причина

Шість з десяти молодих чоловіків – неодружені: в чому причина

Експерти кажуть, що молодики загалом більш самотні люди, ніж жінки

Дані Pew Research Center показали, що 63% чоловіків віком до 30 років неодружені, порівняно з 51% у 2019 році. Однією з головних причин цього експерти називають перегляд порно в мережі.

Про це пише The New York Post.

«Молоді люди дивляться багато порно, тому я думаю, що вони задовольняють багато своїх потреб, не виходячи на вулицю. Незабаром це стане звичкою», — каже психолог Фред Рабіновіц.

Нові цифри після пандемії COVID-19, безсумнівно, підтверджують попередні дослідження про те, що пандемія змусила чоловіків віддати перевагу вечору наодинці замість реальної зустрічі з партнером. Так, лише половина неодружених чоловіків відповіли, що вони «шукають відданих стосунків і/або випадкових побачень», порівняно з 61% у 2019 році.

Втім ця статистика говорить про набагато сумнішу правду щодо нового покоління чоловіків, каже професорка психології Нью-Йоркського університету Ніоба Вей, яка зазначає, що далі ситуація лише погіршуватиметься.

Натомість 34% жінок віком до 30 років кажуть, що вони самотні – у цій віковій категорії спостерігається лише незначне зростання після пандемії. Експерти кажуть, що іншим фактором може бути зміна інтересів жінок. Особливо те, що залицяльники того ж віку стають для них менш привабливими.

«Жінки краще підуть на зустріч з друзями, ніж влаштують жахливе побачення», — сказав сімейний психолог з Лос-Анджелеса Грег Матос.

Але, мабуть, найбільшою проблемою молодих чоловіків — яка сильно впливає на їхні соціальні здібності — є те, що вони загалом більш самотні люди, ніж жінки. Зокрема, на початку 1990-х років повідомлялося, що 55% чоловіків мали шість і більше близьких друзів. За даними American Perspectives Survey, у 2021 році цей відсоток скоротився до 27. Тоді як зараз 15% чоловіків кажуть, що у них немає близьких друзів, повідомляє Survey Center on American Life.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розбиралося, які є переваги та недоліки самотності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності