• Головна
  • Крим
  • У Криму окупанти хочуть надати навчальним закладам імена солдатів російської армії

У Криму окупанти хочуть надати навчальним закладам імена солдатів російської армії

У Криму окупанти хочуть надати навчальним закладам імена солдатів російської армії

Цьогоріч окупанти посадять за парти кримських шкіл майже 230 тисяч дітей. На них рф і підконтрольні їй окупаційні керівники планують чинити мілітарний вплив, що є грубим порушенням норм міжнародного права.

Про це написали на сторінці Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим у Facebook.

"Юні мешканці окупованого Криму мають розширену програму так званого “патріотічєского воспітанія”, за якою школярам пояснюватимуть, чому росія напала на Україну. Крім того, окупанти розбавили шкільну програму “воєнно-патріотіческим воспітанієм” і початковою військовою підготовкою, а навчальним закладам хочуть присвоїти імена солдатів російської армії — військових злочинців, які вже понад пів року щодня чинять нові й нові терористичні акти на території України", — йдеться у повідомленні.

Тут також зазначають, що у тимчасово окупованому Криму росіяни 8 років створювали систему освіти, перекроєну під російську пропаганду: вилучали українські підручники та замінювали на російські, скасували уроки української та кримськотатарської мов, відправляли вчителів на так звану "перекваліфікацію за стандартами рф" і змушували просувати на уроках ворожі наративи.

Водночас школярів закликали вступати до лав "юнармії", а після школи йти на строкову службу в армії рф із наступним підписанням контракту.

"Тільки повна деокупація всіх без винятку українських територій зупинить насильницьку пропаганду рф і забезпечить доступ українських дітей і молоді до цінних знань і професійної освіти. У звільненому українському Криму не залишиться жодної вулиці чи школи, названої на честь воєнних злочинців рф. Крим — це Україна! Україна переможе!", — наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, у Криму росіяни запустили чатбот для доносів на людей, які підтримують Україну. Також вони створили “центр протидії ідеології тероризму та профілактики девіантної поведінки в освітній сфері”.

Читайте також:

Крим

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності