• Головна
  • Крим
  • Росіяни розуміють, що їм не місце в Криму — Бен Годжес

Росіяни розуміють, що їм не місце в Криму — Бен Годжес

Росіяни розуміють, що їм не місце в Криму — Бен Годжес

Вони знають, що це не росія, тому і не захищають Крим

Генерал-лейтенант у відставці та екскомандувач сухопутних військ США у Європі Бен Годжес вважає, що відео реакції росіян, які відпочивали на пляжі в Криму, на вибухи в аеродромі "Саки" дає багато для розуміння того, хто такі росіяни і чому вони втікають з Криму.

Свою думку Годжес висловив в інтерв’ю для Deutsche Welle.

"Мені було дуже цікаво дивитися відео про атаку на аеродром "Саки" в Криму. Всі спостерігали, як російські відпочивальники побачили вибух усього в декількох кілометрах від того місця, де вони перебували. А наступного дня міст через Керченську протоку був забитий тисячами машин, які намагалися виїхати та повернутися до росії", — переповідає Бен Годжес.

З побаченого генерал-лейтенант робить висновки.

"Перше — дивно, як росіяни взагалі відпочивають у Криму. Здається, їх не хвилює, що в той самий час у декількох кілометрах від них вбивають російських солдат. Або вони нічого не знають, або вони настільки зарозумілі, або їм байдуже"", — вважає Годжес.

Водночас виникає питання, чому росіяни втікали, а не стали на захист Криму.

"Якщо Крим — це дійсно свята земля, як стверджує путін, то чому тоді ці тисячі чоловіків та жінок не пішли на найближчу військову базу та не сказали: "Я готовий боротися, я хочу захищати цю територію?"", — запитує Годжес.

На думку генерала-лейтенанта США, росіяни і самі розуміють, що Крим не їхній.

"Це тому, що вони знають, що це не росія. Саме тому вони розуміють, що їм там не місце. Саме тому  вони робили все можливе, щоб вибратися звідти. Через таку відсутність реальної підтримки, думаю, що зусилля росії недовговічні", — підсумовує Бен Годжес.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов вважає, що Крим може стати тригером для початку паніки в росії, а голова зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. генерал армії України Микола Маломуж зазначив, що події в Криму — це морально-політичний провал росії. Водночас, на думку військового експерта Михайла Жирохова, пропаганда росії про безпечний Крим луснула.Читайте також:

Крим

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності