• Головна
  • Крим
  • Українці брали в полон пілотів із аеродрому в Саках — Рахманін

Українці брали в полон пілотів із аеродрому в Саках — Рахманін

Українські військові збивали літаки, які були розташовані на аеродромі в Саках

Росія не повідомила про причетність ЗСУ до ударів по аеродрому в Саках через страх визнати неспроможність своєї ППО захистити анексований Крим.

Про це заявив народний депутат України Сергій Рахманін.

Політик підтвердив, що удар по аеродрому не був випадковим, до чого долучились "українські патріоти".

"Кремль не звинуватив українську сторону в ударі на авіабазу в Криму, тому що це означало б розписатися в слабкості своєї системи оборони та в слабкості ППО. Нагадаю, що в Криму щонайменше п’ять військових аеродромів, які активно використовуються в рамках агресивної війни проти України. Авіаційний полк в Саках використовується від 24 лютого. Фактично там ведеться патруль в цілодобовому режимі, патрулюють Чорне море. Він неодноразово залучався до участі в бойових діях на території України, і пілоти цього полка, який розташований на аеродромі Саки, в тому числі, збивалися українськими військовослужбовцями. Мається на увазі — літаки, а пілоти потрапляли до полону. Тому, це такий військовий ляпас, який ще й до того несе військове навантаження", — додав Рахманін.

Нардеп зазначив також, що для росіян розписатися в безсиллі та незахищеності Криму означало б суттєво підірвати авторитет влади, тому вони за будь-яких обставин будуть спростовувати участь українців у вибухах на аеродромі.

"Насправді вони просто зберігають обличчя, тому що інакше їм доведеться говорити, що їхня система ППО, їхня система захисту власних військових об’єктів та аеродромів є слабшою, ніж вони стверджують", — констатував народний депутат Рахманін.

Нагадаємо, 9 серпня у тимчасово окупованому Криму на військовому аеродромі у Новофедорівці Сакського району пролунали вибухи.

Крим

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності