Група Нафтогаз сплатила до держбюджету понад 40 млрд гривень з початку року

Група Нафтогаз сплатила до держбюджету понад 40 млрд гривень з початку року

Це 13% всіх платежів, що контролюються Державною податковою службою України

За січень-травень 2023 року Група Нафтогаз сплатила до державного бюджету податків на суму понад 40 млрд гривень. Це 13% всіх платежів, що контролюються Державною податковою службою України. 

Про це пишуть на сторінці Нафтогазу

«Найбільша допомога державі у воєнний час – тримати економіку на плаву. Лише у травні підприємства Групи Нафтогаз сплатили  до державного бюджету 9 млрд гривень. Таким чином ми забезпечили майже десяту частину всіх податкових надходжень в цьому місяці. Працюємо далі заради спільної Перемоги», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов. 

За п’ять місяців зведений бюджет України (державний та місцевий бюджети) підприємства Групи Нафтогаз поповнили на 43 млрд гривень. 

Нагадаємо, ціни на природний газ у Європі зросли більш ніж наполовину в червні після місяців падіння. Це є тривожним нагадуванням про енергетичну кризу, яка сталась минулого року. Згідно з даними Незалежної служби розвідки товарів (ICIS), базові ф’ючерсні ціни на газ зросли на 52% з початку цього місяця до 35 євро (38 доларів) за мегават-годину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності