• Головна
  • Енергетика
  • Франція виділить 650 млн євро на підтримку критичної інфраструктури України

Франція виділить 650 млн євро на підтримку критичної інфраструктури України

Франція виділить 650 млн євро на підтримку критичної інфраструктури України

Еммануель Макрон та Володимир Зеленський 7 червня підпишуть дві угоди на надання позик і пожертвувань

Франція виділить Україні 650 млн євро на підтримку критичної інфраструктури. Під час зустрічі, 7 червня, Президент Франції Еммануель Макрон і Президент України Володимир Зеленський підпишуть дві відповіді угоди. Про це 6 червня повідомило французьке видання Le Monde.

Надання кредитів і створення фонду

Як зазначило видання, перша угода буде стосуватись надання французьким агентством розвитку AFD 400 млн євро кредитів й 50 млн євро грантів до 2027 року. Кошти спрямують на підтримку енергетичного та транспортного секторів.

Друга угода стосуватиметься створення двостороннього фонду, який буде підтримувати проєкти в яких є частка французького капіталу. Насамперед йдеться про підтримку французьких компаній у майбутніх тендерах у галузях енергетики, транспорту, водопостачання, охорони здоров'я та сільського господарства. Ця угода передбачає виділення 200 млн євро.

Нагадаємо, в травні Бельгія виділила додаткові 9 мільйонів євро для відновлення пошкодженої внаслідок російських атак української енергетичної інфраструктури. Кошти спрямували через Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй, яка створила систему швидкої закупівлі запчастин та постачання нового обладнання для відбудови інфраструктури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності