МВФ погодив новий транш Україні у 880 млн доларів

МВФ виділив Україні 880 млн доларів

Україна продемонструвала неочікувану стійкість своєї економіки в минулому році

Міжнародний валютний фонд схвалив черговий транш для України у розмірі 880 млн доларів. Це відбулося на засіданні виконавчої ради МВФ, під час якої вони втретє переглядали Програму розширеного фінансування (EFF) і змогли домовитись. Про це 21 березня повідомили на сайті МВФ.

На що Україні виділили кошти

Кошти від Міжнародного валютного фонду допоможуть профінансувати всі критичні видатки та зберегти макрофінансову стабільність. Також Міжнародний валютний фонд оновив макропрогноз щодо України під час перегляду програми розширеного фінансування EFF — прогнози інфляції, держборгу та дефіциту поточного рахунку покращилися.

Вторгнення Росії в Україну продовжує приносити величезні соціальні та економічні витрати Україні. Проте, макроекономічна та фінансова стабільність були збережені, що відображає вправне формулювання політики української влади, а також значну зовнішню підтримку. Економіка була стійкою, з сильнішим, ніж очікувалось, макроекономічним результатом у 2023 році. Виступи та зобов'язання України в рамках програми продовжують бути міцними” — зазначила менеджерка МВФ Крісталіна Георгієва

Стабільні антикорупційні та управлінські реформи є важливим для майбутнього вступу України до ЄС. Новий пакет фінансування може надійти на рахунки України вже впродовж наступних двох-трьох днів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності