• Головна
  • Економіка
  • Уряд Данії виділив майже півтора мільйона доларів на співпрацю з українськими містами

Уряд Данії виділив майже півтора мільйона доларів на співпрацю з українськими містами

Уряд Данії виділив майже півтора мільйона доларів на співпрацю з українськими містами

Кошти гранту будуть спрямовані на розвиток Львова, Києва і Миколаєва

Уряд Данії виділив грант на майже 1,45 млн доларів для розвитку українських громад та зміцнення співпраці між данськими та українськими муніципалітетами. Про це повідомила пресслужба уряду Данії у четвер, 29 лютого.

Данія надала своїм муніципалітетам додатковий грант у розмірі 10 мільйонів данських крон (близько 1,45 млн доларів). Гроші підуть на зміцнення дансько-української муніципальної співпраці у відбудові України, зокрема між Орхаусом і Копенгагеном та Львовом, Києвом та Миколаєвом.

“Йдеться, наприклад, про надання данського досвіду у сфері чистішої води та стабільнішої енергії для українських муніципалітетів. Данські муніципалітети також розглядають можливості різними способами допомогти багатьом українцям, які постраждали від війни”, — зазначили у повідомленні.

Навесні 2023 року Україна і Данія вирішили, що данська підтримка реконструкції України має включати й підтримку данських муніципалітетів, які через співпрацю з українськими містами-партнерами можуть сприяти конкретній реконструкції та розвитку українських місцевих громад.

Незадовго до початку 2024 року уряд Данії погодив чотирирічний грантовий проєкт на 20 млн данських крон. Серед сфер співпраці визначили енергоефективність, водопостачання, міський розвиток і адаптацію до змін клімату, лікування ветеранів і людей з інвалідністю.

Нагадаємо, що 23 лютого Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Данією та Україною. Угода передбачає довгострокову комплексну підтримку від Данії протягом наступних 10 років у військовій та цивільній сфері.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності