В Україні врегулюють діяльність галузі хмелярства

хмель
Фото: Freepik

Проєкт закону зареєструвало Міністерство аграрної політики та продовольства України

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9234, яким пропонують врегулювати діяльність галузі хмелярства, згідно з планом заходів виконання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це повідомляють у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Документом передбачається привести термінологію щодо хмелю та хмелепродуктів у відповідність до законодавства ЄС та розробити необхідні нормативно-правові акти для визначення правил сертифікації хмелю та хмелепродуктів.

Також пропонується встановити принципи проведення перевірок виробництва – від стебла хмелю до кінцевого продукту, визначення контролюючих установ і санкцій за порушення вимог законодавства.

Зазначається, що прийняття законопроєкту дозволить створити додаткові робочі місця у сільській місцевості та сприятливі умови для розвитку господарств. Окрім того, документ захистить права та інтереси виробників хмелепродуктів.

Нагадаємо, у Раді пропонують привести до правил країн ЄС вимоги для виробництва вин. Документ передбачає створення єдиної державної інформаційної системи «Виноградарсько-виноробний реєстр». Він включатиме відомості про виробників винограду, виробників виноробної продукції, виноградні ділянки, обов’язкові декларації та інші дані про виноробну продукцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності