Україна планує збільшити атомну генерацію до 2030 року

До 2050 року понад 90% електроенергії вироблятиметься із безвуглецевих джерел

Герман Галущенко заявив про зосередження на збільшенні відновлювальної та атомної генерації. Зокрема, до 2030 року Україна додасть ще 2 ГВт атомної генерації.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив під час зустрічі із віцепрезидентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом.

Зазначається, що відновлювальна енергетика становитиме близько 30%. Окрім того, до 2050 року понад 90% електроенергії вироблятиметься із безвуглецевих джерел.

Серед іншого на зустрічі обговорили санкції щодо російської енергетики. Зазначається, що важливо назавжди виключити Росію з переліку великих експортерів світового енергетичного ринку.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав євроінтеграційний закон щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами. Документ модернізує державне регулювання надрокористування.

Документом запроваджується методика для контролюючих органів зі здійснення розрахунку розміру збитків через незаконний видобуток. Це дозволить протидіяти незаконному видобуванню надр. Також до надрокористування не допускатимуть підсанкційних осіб та резидентів держави-агресора.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності