• Головна
  • Україна
  • В яких областях найчастіше порушують графіки відключення електроенергії: перелік

В яких областях найчастіше порушують графіки відключення електроенергії: перелік

В яких областях найчастіше порушують графіки відключення електроенергії: перелік

Через численні звернення споживачів щодо нерівномірних та несправедливих графіків відключення електроенергії Комісія розпочала перевірки 12 операторів систем розподілу

У Міністерстві енергетики назвали регіони, де зафіксовано найбільше порушень графіків відключення електроенергії. Керівникам обленерго за ці порушення погрожують адмінстягненнями.

Про це повідомили у Міненерго.

Так, наразі найбільше порушень виявили у:

  • Волинській області;
  • Київській області;
  • Полтавській області;
  • Миколаївській області;
  • Одеській області;
  • м. Києві.

«Найменше порушень на даний час виявлено у Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській областях», — зазначили в Міненерго.

Крім цього, через численні звернення споживачів щодо нерівномірних та несправедливих графіків відключення електроенергії та неналежного інформування про перерви Комісія розпочала перевірки 12 операторів систем розподілу у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Київській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Полтавській областях, а також у Києві.

Водночас НКРЕКП зафіксувала недотримання вимог щодо обслуговування споживачів кол-центрами у 10 операторах систем розподілу.

«У разі, якщо оператори систем розподілу не дотримуватимуться приписів контролюючих органів та не усунуть виявлені порушення, до їхніх керівників застосовуватимуться персональні адміністративні стягнення», — заявив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

У Міністерстві енергетики додали, що через руйнування та аварії внаслідок постійних російських атак українська електроенергетика не може задовольнити потреби всіх споживачів.

Нагадаємо, станом на 24 грудня через обстріли та пошкодження обладнання припинила виробіток одна з електростанцій. Водночас найскладніша ситуація у Києві та Київській області через атаку дронів 19 грудня. Також складна ситуація на сході та півдні, де росія завдала нові удари по прифронтових районах і пошкодила об’єкти енергетичної інфраструктури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності