В Україні знижується ціна на картоплю: коштує менше, ніж торік

В Україні знижується ціна на картоплю: коштує менше, ніж торік

Подальшого зниження ціни не прогнозується

В Україні знову дешевшає картопля. Сьогодні оптові партії картоплі з місцевих господарств пропонуються в діапазоні 3,5-6,0 грн/кг. Наприкінці минулого тижня ціни на овоч становили 4,0-7,0 грн/кг.

Про це повідомляє платформа проєкту EastFruit.

Учасники ринку зазначають, що подальшого зниження ціни на картоплю не буде, оскільки продавати овоч за дешевшою ціною буде економічно недоцільно.

Зокрема, одним із факторів зниження ціни на картоплю є те, що пік збирання картоплі збігся з періодом дощів. Тож на українському ринку з'явилися великі обсяги продукції, які не підлягають тривалому зберіганню.

Окрім того, фермери північних та західних областей, особливо тих, які знаходяться в близькості до державних кордонів росії та Білорусі, бажають «скинути» максимально можливі обсяги картоплі.

Аналітики вважають, якщо фермери й надалі в максимально стислі терміни позбуватимуться всіх наявних обсягів картоплі, то у другій половині сезону Україна може стикнутися із браком цієї продукції та її імпорту.

Нагадаємо, до завершення року низка продуктів в Україні подорожчає. За розрахунками науковців, очікується, що до кінця 2022 р. хліб може подорожчати на 10-15%, зокрема ціна хліба житнього, житньо-пшеничного може скласти 37-38 грн. Ціна на хліб пшеничний з борошна першого ґатунку може також зрости на 4-6 грн/кг, на хліб з борошна вищого ґатунку — на 5-7 грн/кг, а на батон — на 3-5 гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності