• Головна
  • Новини
  • Експерт розповів, на які продукти харчування восени зростуть ціни

Експерт розповів, на які продукти харчування восени зростуть ціни

Експерт розповів, на які продукти харчування восени зростуть ціни

Зростання цін на продукти харчування спричинили інфляція, руйнування логістичних ланцюгів та висока вартість пального

Від 24 лютого ціни на продукти харчування в Україні зросли на 20-30%.

Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради (ВАР) Денис Марчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"За період активних бойових дій ми побачили фактичне зростання цін порядку 20%, а по деяких продуктах — до 30%", — сказав він.

За словами Марчука, зростання цін на продукти харчування спричинили інфляція, руйнування логістичних ланцюгів та висока вартість пального.

Експерт зазначив, що ціни будуть високими і восени. До того ж у цей період додасться ще один фактор — це ціни на енергоносії.

За прогнозами експерта, у жовтні вартість овочів в Україні може зрости на 20-30%.

"Зараз овочі значно дешевші, ніж були у червні, тому що, наприклад, з'явилась велика кількість огірків та помідорів з відкритого ґрунту. Але у жовтні (ціна — ред.) може зрости на 20-30%, тому що їх будуть закладати у холодильні камери, які працюють на електроенергії. Ці затрати будуть закладатися у ціну кінцевого продукту", — розповів Марчук.

За його словами, восени може зрости також ціна на хліб та хлібобулочні вироби, через те, що завдяки відновленню аграрного експорту в Україні зростатиме вартість зерна на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, у липні ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,8%. Найбільше за останній місяць подорожчали яйця (на 8,7%). Також на 5,1–1,1% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, свинину, сало, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, хліб, масло.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності