• Головна
  • Новини Львівщини
  • Біля харчових продуктів у супермаркетах Львівщини може з'явитися напис "Містить йод": для чого це

Біля харчових продуктів у супермаркетах Львівщини може з'явитися напис "Містить йод": для чого це

Біля харчових продуктів у супермаркетах Львівщини може з'явитися напис "Містить йод": для чого це

Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб закликав низку продуктових супермаркетів позначати на своїх полицях продукти харчування, які містять йод.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Відтак, на продуктових полицях супермаркетів позначатимуть: йодовану сіль, кальмарів, морську капусту, креветки, різні види риби, картоплю, яблука, курячі яйця та інші продукти.

За інформацією керівниці центру Наталії Іванченко-Тімко, на сьогодні в Україні проблема йодного дефіциту є надзвичайно актуальною, зокрема в західних регіонах. Тому важливо інформувати населення про необхідність систематичного вживання йодовмісних продуктів харчування.

"Масова профілактика йододефіциту розрахована на усіх жителів ендемічного регіону і передбачає вживання продуктів харчування, збагачених йодом. При цьому профілактична ефективність досягається при охопленні цими заходами понад 90% населення. Фізіологічне значення йоду для організму людини полягає в тому, що він бере активну участь у функції щитоподібної залози, входить до складу її гормонів, які регулюють обмін речовин, енергетичні процеси і теплообмін організму", — зазначила керівниця центру.

Наразі ініціативу центру підтримала мережа супермаркетів "Рукавичка". Центр закликає інші мережі продуктових магазинів приєднатися до ініціативи та  встановити біля йодовмісних продуктів таблички з написом "Містить йод".

Нагадаємо, у випадку ядерної небезпеки невідкладними контрзаходами є укриття, евакуація, йодна профілактика та обмеження перебування мешканців на відкритому повітрі.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності