• Головна
  • Культура
  • 18-річний скрипаль зі Львова виграв першу премію на престижному міжнародному конкурсі в Парижі

18-річний скрипаль зі Львова виграв першу премію на престижному міжнародному конкурсі в Парижі

18-річний скрипаль зі Львова виграв першу премію на престижному міжнародному конкурсі в Парижі

Юнак отримав 35 тис. євро, а також отримав можливість виступити у Театрі Єлисейських полів

18-річний скрипаль зі Львова Богдан Луц отримав першу премію на міжнародному конкурсі Лонга і Тібо у Парижі. Юнак отримав винагороду — 35 тис. євро, а також його запросили виступити у Театрі Єлисейських полів разом з Оркестром Республіканської гвардії. Результати конкурсу опублікували на офіційному сайті у понеділок, 27 листопада.

У фіналі конкурсу, в присутності двох тисяч глядачів, Богдан Луц виконав скрипковий концерт Сібеліуса. Цей виступ приніс йому перемогу. Львів’янин отримав першу премію — 35 тис. євро, а також приз глядацьких симпатій, премію преси та нагороду від Оркестру Республіканської гвардії, який акомпанував учасникам. Друге місце зайняв Ю Дайон із Південної Кореї, третє — Такеучі Кошіро з Японії, четверте — Вікрам Франческо Седона з Італії, а п'яте — Кіцува Мію з Японії.

Богдан Луц став другим українцем, який переміг на цьому конкурсі, після Діани Тіщенко, яка перемогла на конкурсі Лонга і Тібо у 2018 році. Після перемоги львів’янина запросили зіграти разом з Оркестром Республіканської гвардії у Театрі Єлисейських полів. Його виступ відбувся 27 листопада.

До слова, Богдан Луц народився у Львові у 2004 році. Він навчався у Львівському державному ліцеї імені С. Крушельницької, Київському державному ліцеї імені М. Лисенка, а також у Міжнародній музичній академії імені І. Менухіна, що у Швейцарії. До цього, у 2022 році, Богдан Луц переміг у Міжнародному конкурсі Карла Нільсена. Крім того, юнак грав на концертах у Словаччині та Швейцарії, а також виступав разом з симфонічними оркестрами Копенгагену, Оденсе, Кошице, Львівської національної філармонії та з Національним ансамблем солістів «Київська Камерата».

Довідково: Міжнародний конкурс Лонга і Тібо започаткували піаністка Маргарита Лонг та скрипаль Жак Тібо у Франції у 1943 році. До 1980 року його проводили раз на два роки, на ньому змагалися найкращі молоді піаністи, скрипалі та співаки світу. Після 1980 року конкурс розділили на два окремих — для піаністів та для скрипалів. Зараз його проводять раз на три роки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності