9 книг українською, які варто прочитати

книга

Новинки серпня, які з’являться на поличках українських книгарень у серпні

Цікаві історії про кохання, вечірки та містичні пригоди від європейських письменників або щемливі оповіді та правдиві історії про війну від українських авторів. LVIV.MEDIA розповіло про книги-новинки, які можна передзамовити в українських книгарнях упродовж серпня.

Світанок Малібу

Автор: Тейлор Дженкінс Рід

Видавництво: Артбук

Про що книга. Серпень 1983 в Малібу — день літньої вечірки Ніни Ріви та її родичів. Цю подію чекають усі, адже це вдала нагода в зірковому товаристві відомої серфінгістки та фотомоделі. Проте цього року ні зірка, ні її брати не в захваті від цієї вечірки, а сама подія вийде з під контролем після опівночі.

Метелики на шпильках. Б’є восьма. Повнолітні діти

Автор: Ірина Вільде

Видавництво: Віхола

Про що книга. Історія про дорослішання в час Першої світової війни. Тринадцятилітня дівчинка не може адаптуватися до дорослого світу, його вимог та подвійної моралі. Усе, що її оточує, це сексуальне насилля та психологічні травми. Щоб вибратися із нього героїня бореться проти норм та правил суспільства. Відмова від заміжжя — перший акт незгоди.

Ідеальна дитина

Автор: Люсінда Беррі

Видавництво: Book Chef

Про що книга. Подружжя хірурга та медсестри вирішують вдочерити шестирічну дівчинку Джейні, яку батьки покинули в лікарні. Проте ця дівчинка має складний характер або психічні розлади. Вона обожнює Крістофера, але ненавидить Ханну. Подружжя, яке нарешті має прийомну донечку та чекає власну дитину, може розпастися.

Бій за Київ

Автор: Сергій Руденко, Нікіта Тітов

Видавництво: Фабула

Про що книга. Дослідження журналістів про події російсько-української війни. Твір включає есеї про оборону Києва. Книга розкриває бої за столицю та описує характери її захисників. Головними героями книги — є люди, які потрапили у вир перших днів війни.

Востаннє, коли я збрехала

Автор: Райлі Сейґер

Видавництво: Видавництво Старого Лева

Про що книга. Емма повертається в елітний літній табір «Соловей» як викладачка з художньої майстерності. 15 років тому вона з подругами відпочивала тут. Вів’єн, Наталі, Елісон та Емма грали в гру «дві правди й одна брехня». Проте однієї ночі дівчата зникли назавжди. Тепер Емма хоче зрозуміти, що сталося з її друзями.

Таро для початківців

Автор: Стефані Капоні

Видавництво: Book Chef

Про що книга. Ілюстрований посібник із читання карт, розкладів і виконання інтуїтивних вправ. Підходить для початківців, які навчаються довіряти інтуїції та налагодити взаємини зі своєю колодою карт Таро.

Смерть солдата. Історія, розказана його сестрою

Автор: Олеся Хромейчук

Видавництво: Віхола

Про що книга. Книга про Володимира Павліва, який загинув на фронті в березні 2017-го. Це сповідь його сестри. Розповідь про гнів, заперечення та прийняття того, що брата більше нема. Книга про особисте горе, що стало спільним для десятків тисяч українських сімей сьогодні.

Мудрість непевності. Як жити в епоху тривоги

Автор: Алан Воттс

Видавництво: Book Chef

Про що книга. Дослідження про те, чому люди незадоволені та нещасливі. Автор впевнений, що ми втрачаємо час, коли намагаємося жити минулим чи майбутній. Тепер — це той момент, який робить наше життя повноцінним. Прийняття сьогоднішнього дня робить людину щасливою.

Мурашник. Нотатки на манжетах історії Галичини, Буковини та Закарпаття

Автор: Іван Гоменюк

Видавництво: Віхола

Про що книга. Книга-путівник історією західних областей України від часів Габсбургів до окупації СРСР. Автор намагається відповісти на питання: «Де шукати захід України: якщо сьогодні — це сім областей, то які землі входили до західної України впродовж історії?

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA рекомендувало 35 книг, які варто прочитати у 2023 році.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності