Цікаві книги для дітей: 7 новинок від українських видавництв

дитяча книга

Дитячі книги українською, які з'являться на поличках українських книгарень у серпні 2023

Допоможіть принцесі Олівії врятувати королівство від неправильної погоди, відвідайте 91-поверховий будинок на дереві та приготуйте печиво разом із маленьким Жако. LVIV.MEDIA поділилося книгами для дітей, які варто прочитати разом зі своєю малечею.

91-поверховий будинок на дереві

Автор: Енді Ґріффітс, Террі Дентон

Видавництво: Артбукс

Про що книга. Сьома та остання частина історії про винахідливих дітей, які будують будинок на дереві. Цього разу хлопці добудували ще 13 поверхів. В будинку з'явилася ятка з бутербродами розміром з підводний човен, диспетчерська вежа, колесо фортуни та величезна павутина.

Велетка й сироти

Автор: Келлі Барнгілл

Видавництво: Vivat

Про що книга. Містечко Брила-в-Долині стало понурим та сумним. Повінь та пожежа знищили бібліотеку, міську школу та парк. Містяни впевнені, що винуватцем горя є дракон. Вони чули вночі шум його крил. Але хто є справжнім лиходієм знають діти із Сиротинця та Велетка, яка живе в місті. 

Хто що робить? Вімельбух професій

Автор: Доро Ґьобель, Петер Кнорр

Видавництво: Артбукс

Про що книга. Альма та Луїс допомогають татові рознести пошту. На кожній сторінці дітки зустрічають десятки людей. Усі вони кимось працюють: продавчиня із хворим зубом, будівельники, які знайшли кістку динозавра чи клоуна на ринку. Книга розповідає про понад 60 професій. 

Принцеса Олівія досліджує неправильну погоду

Автор: Люсі Гокінґ, Зої Персіко

Видавництво: Видавництво Старого Лева

Про що книга. Принцеса Олівія покидає королівський палац, коли дізнається, що королівство більше не потребує королівської родини. Нарешті дівчинка може вивчати щось цікаве, замість нудних уроків у палаці. Проте у звичайному світі її лякає все: хмари, які низько пливуть небом; річки, що кишать сміттям. Олівія вважає, що з містом щось не так. Королівство за крок до катастрофи, винна в якій неправильна погода.

Коли в зайців чудовий настрій

Автор: Аксель Шефлер, Франц Вітткамп

Видавництво: Артбукс

Про що книга. Збірка віршів для малечі про зайченят, які граються в лузі, співають та читають книги. Кожна сторінка — це одна захоплива історія, доповнена яскравими картинками. 

Казна-які історії школи Абияк

Автор: Луїс Секер, Тім Гайтц

Видавництво: Артбукс

Про що книга. Історії про шкільні пригоди, головними героями яких є діти та їхня вчителька. Тут навчається Бібі, яка малює найшвидше в класі, Джон, що читає догори дригом та Семмі, що насправді є не хлопчиком, а щуром. А також познайомитеся з їхньою вчителькою Міс Ґорф. Вона може перетворити на яблу…, якщо запізнишся.

Школа печива

Автор: Рашель Осфатер, Габріелла Щербан

Видавництво: Видавництво Старого Лева

Про що книга. Дошкільник Жако не любить навчатися, проте якось у шкільній бібліотеці знаходить рецепт тістечок. Хлопчик переписує його, щоб приготувати їх вдома. За кулінарією Жако розуміє, що наука потрібна навіть для випічки. 

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про Barbie — найпопулярнішу ляльку світу та фільм про неї.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності