ФОПи сплатили рекордні майже 35 мільярдів гривень єдиного податку

ФОПи сплатили рекордні майже 35 мільярдів гривень єдиного податку

Фізичні особи-підприємці сплатили у 2021 році 34,8 млрд грн єдиного податку до державного бюджету. Цей показник є найбільшим за останні 5 років. Про це повідомляє "Опендатабот".

У попередні роки ФОПи сплачували:

  • 2016 — 10,3 млрд грн;
  • 2017 рік — 15,4 млрд грн;
  • 2018 — 19,8 млрд грн;
  • 2019 — 24,9 млрд грн;
  • 2020 рік — 27,6 млрд грн.

"Рекорд пояснюється як збільшенням доходу ФОПів, так i зростанням кількості нових підприємців, а також тим, що вже відкриті ФОПи стали рідше закриватися. До кінця 2021 кількість ФОПів майже сягнула 2 млн бізнесів", — кажуть аналітики.

Додамо, єдиний податок — це головний податок для ФОПів, запроваджений для спрощення ведення бізнесу та зниження податкового навантаження. Можливість перейти на спрощену систему передбачена для фізосіб-підприємців та юросіб, масштаби діяльності яких не перевищують визначені законом рамки за максимальним обсягом доходів та кількістю працівників.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року підприємці, які сплачують єдиний податок, повинні мати касові апарати. І, відповідно, розраховувати клієнта як готівкою, так і банківськими картками. Йдеться також про системи LidPay, Portmone, iPay, Приват24, Monobank, Ощад 24/7. Картковий розрахунок називають еквайрингом. Lviv.Media розповідало детальніше про те, яким підприємцям потрібен еквайринг та де взяти термінал.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності