Кредит 5-7-9%: хто та як може отримати державну підтримку

Кредит 5-7-9%: хто та як може отримати державну підтримку

Для підтримки підприємництва в Україні вже другий рік діє державна програма «Доступні кредити 5-7-9%».

Основною метою програми є компенсація підприємцям частини кредитного навантаження. Редакція Lviv.Media розібралася не яких умовах можна отримати державну підтримку.

Отож кредитувати під 5% та 7% річних можуть бізнес, дохід котрого не перевищує 50 млн гривень в рік. Якщо ж дохід перевищує 50 млн гривень, ставка за кредитуванням підвищиться до 9% річних.

Варто зазначити, що державна програма націлена на підтримку створення нових робочих місць. Так, отримати кредитування під 5% можна за умови найму не менше 2 нових працівників протягом одного кварталу.

Для тих хто отримає кредитування під 7%, за кожне нове робоче місце відсоткова ставка зменшується на 0,5% річних, але не менше 5% річних. На таких самих умовах кредитування може отримати і бізнес в котрого річний дохід більше 50 млн гривень.

Для того, щоб отримати державну підтримку, потрібно перевірити чи відповідає компанія всім вимогам для участі в програмі. Опісля потрібно подати заявку на участь в Програмі до уповноваженого банку. Тоді банк надасть перелік документів, необхідних для подальшого кредитування.

У разі позитивного рішення банку, потрібно підписати з ним договір, а тоді - отримати компенсацію від держави.

Для новостворених підприємств обов’язкова наявність досвіду та бізнес-плану для реалізації інвестиційного проекту.

На сьогодні, в межах програми працюють 10 банків, а саме: АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «КРЕДОБАНК», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «Альфа-Банк», АТ «ОТП БАНК».

Загалом у Львівській області в межах Програми Доступні кредити 5-7-9% вже видали майже 2 тисячі кредитів на суму майже 5 млрд грн.

Тим часом на Львівщині на інвестиційні проекти можна отримати кредит навіть під 0%. Область стала першою в Україні, де реалізують Пілотний проект кредитування інвестиційних проєктів під 0%. Договір про початок реалізації проєкту підписали минулого тижня. Більше про це можна прочитати тут.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності