В Україні запрацював “митний безвіз”: що це означає

В Україні запрацював “митний безвіз”: що це означає

Україна вже оформила першу транзитну декларацію на виїзд із країни

У суботу, 1 жовтня, в Україні запрацював “митний безвіз”. Перша транзитна декларація у рамках "безвізу" була відправлена сьогодні з Німеччини до України. Митники вже бачать її в електронній транзитній системі NCTS та очікують на прибуття вантажівки.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Відтепер набрали чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту. Тож для бізнесу відкрилась можливість міжнародного переміщення товарів з 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом.

Це дозволить Україні швидше переміщувати товари між країнами Європейського регіону, буде менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань та обмін даними в режимі реального часу із сусідніми митницями.

Україна вже оформила першу транзитну декларацію на виїзд із країни. Нині в системі очікують прибуття товарів у митницю, відправлення й інші декларації, за якими товари будуть поміщені під процедуру спільного транзиту та доставлені до митниць призначення на території країн-учасниць Конвенції.

“Відповідно до “митного безвізу”, для доставки вантажів з однієї країни в іншу подається єдиний транзитний документ: від митниці відправлення до митниці призначення. Це прискорює проходження митних формальностей на кордоні та зменшує відповідні витрати для підприємств”, - нагадали у Мінфіні.

Нагадаємо, Україна має амбітну мету за два роки бути готовою до членства у Європейському Союзі. Те, що Україна до війни планувала зробити у сфері євроінтеграції за два роки, вдалося зробити за останні 6 місяців.

Додамо, Україна підписала з ЄС одразу п’ять угод. Ці угоди наближатимуть Україну до вступу в Євросоюз.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності