• Головна
  • Бізнес
  • Понад 300 тисяч нових робочих місць: в уряді розповіли про проєкт "єРобота"

Понад 300 тисяч нових робочих місць: в уряді розповіли про проєкт "єРобота"

Понад 300 тисяч нових робочих місць: в уряді розповіли про проєкт "єРобота"

Українці виявляють високу зацікавленість у грантових програмах

Завдяки проєкту “єРобота” в Україні буде створено понад 300 тисяч нових робочих місць. Також будь-який підприємець зможе отримати безповоротну допомогу від держави.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

“Уряд запустив низку грантових програм як потужний інструмент для підтримки малого й середнього бізнесу. Будь-який підприємець, що прагне розвивати свою справу або започаткувати нову, може отримати безповоротну допомогу від держави. Це також стимулюватиме створення робочих місць, яких потребують зараз українці. Ми розраховуємо, що реалізація всіх грантових програм у рамках проєкту “єРобота” дасть можливість створити понад 300 тисяч нових робочих місць”, — розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що українці виявляють високу зацікавленість у грантових програмах. На сьогодні заявки на отримання грантів подали вже близько 10 тисяч громадян. Більшість заяв — 8,5 тисяч — на отримання мікрогранту на започаткування або розвиток власної справи.

Загалом проєкт “єРобота” включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері. Перші 227 переможців програми мікрогрантів вже отримали гроші на свої рахунки. Загальна сума перерахованих їм коштів становить 52,7 млн гривень.

Нагадаємо, цьогоріч в Україні вже двічі змінювалось трудове законодавство. Зокрема, перші зміни стосуються організації трудових відносин в умовах воєнного стану та діятимуть лише на час воєнного стану.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності