Черговий етап приватизації стартує у вересні

Черговий етап приватизації стартує у вересні

Держава спростила й удосконалила умови та процедури приватизаційного процесу

Незважаючи на війну, держава впроваджуватиме передбачену Планом відновлення України політику щодо виходу з нестратегічних активів. Перші 65 підприємств із 420 зі списку, затвердженого у липні, вже передали до сфери управління Фонду державного майна. А у вересні стартує черговий етап масової приватизації.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Завдяки законопроєкту №7451, який сьогодні підписав президент України, приватизацію буде відновлено і уможливлено навіть в умовах триваючого воєнного стану. Крім того, спрощено й удосконалено умови та процедури приватизаційного процесу. Зокрема:

  • загальна тривалість приватизації від оголошення аукціону до укладання договору купівлі-продажу — не більше 2 місяців;
  • можна буде придбавати цілісні майнові комплекси, у тому числі з арештованим майном, — під зобов’язання покупця погасити борги перед кредиторами;
  • якщо претендент на державні активи один — він зможе викупити їх за запропонованою ціною, але не нижче стартової;
  • якщо з першого разу об’єкт не буде продано — допускається повторний аукціон з покроковим зниженням ціни (дисконт — до 50% стартової вартості);
  • усі дозвільні документи проданого підприємства залишатимуться дійсними, їх не потрібно буде переоформлювати до закінчення строку дії, а безстрокові — взагалі.

Додамо, що внесення змін до Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна” допоможе відновити приватизаційний процес, отримати державі додаткові кошти та допомогти бізнесу.

Також нагадаємо, що минулого року від приватизації державного майна бюджет отримав 5 мільярдів гривень.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності