• Головна
  • Бізнес
  • Економічну війну теж треба виграти! Забудовник Sensar на її передовій

Економічну війну теж треба виграти! Забудовник Sensar на її передовій

Економічну війну теж треба виграти! Забудовник Sensar на її передовій

Перший шок від війни минає й український бізнес намагається пристосуватися до нових умов. Для України та українців надзвичайно важливо отримати економічну перемогу, не менше аніж військову. Адже стадія "на виснаження" може тривати дуже довго, і саме від підприємців буде залежати, чи витримає її країна.

Ситуація, звісно, надскладна: за оцінками Київської школи економіки загальна сума прямих задокументованих збитків українських підприємств вже сягає .3 млрд, інфраструктурні втрати тягнуть на 105.5 млрд доларів, а загальний збиток становить близько 600 млрд доларів З початку війни пошкоджено чи зруйновано щонайменше 227 підприємств, заводів та фабрик.

Але провідні економісти заявляють, попри всю складність, воєнний стан не пригнічує, а навпаки —відкриває колосальні резерви для консолідації, взаємопідтримки, спільного пошуку та торування нових шляхів.

"Дати економічну відсіч ворогу у надскладних умовах — ось, який виклик постав зараз перед українським бізнесом, — зазначив Марк Марченко, запорізький підприємець, генеральний директор компанії-забудовника Sensar. — Але через це руки у нашої команди не опускаються. Навпаки, ми готові до бою в економічній площині. І саме тому ставимо собі за мету об`єднати малий та середній бізнес заради ефективної боротьби".Саме малі та середні підприємства завжди були, є та будуть основою економіки, тим паче у воєнний час. Їхня підтримка може бути ззовні, а може йти із середини — з бізнес-середовища. 27 травня у Львові на базі Bankhotel команда Sensar провела зустріч "Війна і Бізнес". До участі у заході долучилось близько ста бізнесменів та інвесторів з усієї країни. Вони мали можливість обговорити низку актуальних питань —питань, що цікавлять підприємців, які дивляться у майбутнє. Зокрема, це були: методи утримання бізнесу під час війни;ризики інвесторів в умовах воєнного стану та способи їх зниження;iнвестиції та стартапи з огляду на ускладнення воєнного часу;аналiз ринку нерухомості;робота з командою для виходу з кризи під час війни.Своїм досвідом та баченням ділились Дмитро Карпіловський — керуючий партнер в УкрІнвестКлубi, Денис Фетисов — забудовник та інвестор з величезним досвідом у нерухомості, Владислав Савченко —засновник і власник міжнародної групи IT компаній Powercode та Foodex.24, Андрій Денисов —співзасновник та СЕО технологічної компанії TechVision."Український бізнес — це сила", — переконливо заявляють організатори зустрічі. I наводять найпереконливіший аргумент на користь спільної роботи: останні три місця демонструють непереможність українців, що об’єднались, адже спільними зусиллями досягаються найамбітніші цілі.Наразі команда Sensar має на меті створити велике бізнес-ком`юніті, де в умовах довіри та спільної зацікавленості в результаті, поваги до думки, щирого бажання підтримати, зберегти ресурс партнера можна знайти інвестиції для проєкту, життєздатні бізнес-ідеї та механізми їхньої реалізації.Марк Марченко переконаний, що український бізнес має великий потенціал і зберігає ресурсність, яка вимірюється не стільки фінансовими можливостями, скільки здатністю до опанування нових рішень: "Наших підприємців та інвесторів чекає багато роботи після перемоги. Але не менш важливо діяти прямо зараз і разом. Бо від цього залежить, як скоро повернеться наше життя на довоєнний рівень, а потім ще й покращиться. Попри сталу конкуренцію у бізнесовому середовищі, я бачу, що ми готові до цього".І саме такий оптимізм — запорука перемоги на всіх фронтах!

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності