• Головна
  • Бізнес
  • У Львівській області планують збудувати нафтобазовий комплекс

У Львівській області планують збудувати нафтобазовий комплекс

У Львівській області планують збудувати нафтобазовий комплекс

У Львівській області відновлять реалізацію проєкту з будівництва нафтобазового комплексу. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Власне, наприкінці минулого року очільник області Максим Козицький зустрічався з представниками ТОВ "Унімот Україна". Тоді компанія висловила намір збудувати на території Львівщини нафтобазовий комплекс-термінал нафтопродуктів.

"Тоді компанія розглядала дві ділянки для майбутнього будівництва, інвестиції першої черги в об’єкт мали скласти 12 млн євро та створити чотири десятки робочих місць. Пізніше компанія зупинилась на одній ділянці", - розповідають у Львівській ОВА.

Однак з початком воєнних дій в Україні та зважаючи на економічні чинники, проєкт зупинили. Вже цього тижня представники компанії висловили намір відновити реалізацію проєкту з будівництва нафтобази. Наразі розглядають три ділянки, які мають необхідну площу та залізничну доступність.

Зокрема, завдання комплексу - забезпечити приймання цистерн з паливом по вузькій залізничній колії, для подальшого зливу, зберігання і відвантаження українським споживачам автомобільним і залізничним транспортом.

Нагадаємо, раніше компанія розглядала дві ділянки, де могла б розташувати нафтобазовий комплекс. В об'єкт планували інвестувати 12 млн євро та створити 40 робочих місць на першому етапі будівництва. Зокрема в другий етап будівництва планували вкласти 10 млн євро та створити додатково 20 робочих місць.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності