Уряд передав мережу АЗС Glusco в управління "Нафтогазу"

Уряд передав мережу АЗС Glusco в управління "Нафтогазу"

Компанію пов'язують із Віктором Медведчуком

Кабінет міністрів України прийняв рішення передати 172 автозаправні станції Glusco в управління НАК "Нафтогаз". Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"У нас є рішення суду, яке потребує передачі відповідного майна держави. Ми його виконуємо. Позиція тут чітка: активи росії та пов’язаних із нею компаніями в Україні не мають перейти держави й на благо нашої країни та всіх українців", - йдеться у повідомлені.

Додамо, мережу АЗС компанії Glusco пов'язують із колишнім нардепом від партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком. Зокрема раніше, у березні 2021 року, СБУ викрила оборудку з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів компанією.

Тоді у компанії провели масові обшуки, а саме понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.

За даними правоохоронців, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становила близько 240 млн гривень.

Нагадаємо, Україна та Польща домовилися про бездозвільний проїзд вантажівок з пальним. Новими правилами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники. Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти реєстрацію шляхом заповнення форми

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності