Пивоварна корпорація Heineken йде з росії

Пивоварна корпорація Heineken йде з росії

Бізнес хочуть передати новому власнику

Нідерландська пивоварна корпорація Heineken N.V. оголосила про рішення піти із рф. Свій бізнес хочуть  передати новому власнику та спише збитки . Про це сьогодні, 28 березня, повідомили  у заяві корпорації.

"Ми шоковані та глибоко засмучені, спостерігаючи, як війна в Україні продовжує розгортатися та посилюватися. Раніше ми оголосили, що Heineken припинив нові інвестиції та експорт до Росії, припинив виробництво, продаж і рекламу бренду, а також оголосили, що не будемо приймати будь-якої вигоди або прибутку від нашого бізнесу в Росії", - кажуть в компанії.

Після стратегічного огляду своєї діяльності в компанії дійшли висновку, що право власності Heineken на бізнес в Росії "більше не є стійким і життєздатним у нинішніх умовах".

"У результаті ми вирішили покинути Росію. Ми прагнемо впорядковано передати наш бізнес новому власнику у повній відповідності з міжнародним та місцевим законодавством. Щоб забезпечити безпеку та благополуччя наших співробітників, а також мінімізувати ризик націоналізації, ми дійшли висновку, що важливо продовжувати нещодавно скорочені операції протягом цього перехідного періоду", - додали в Heineken.

У компанії гарантували, що заробітна плата 1800 співробітникам буде виплачена до кінця 2022 року, також обіцяють зробити все можливе, щоб забезпечити їх майбутнє працевлаштування. Обіцяють також списати збитки на 400 млн євро.

"Ми не отримаємо прибутку від будь-якої передачі права власності. Після завершення передачі Heineken більше не буде представлений в Росії", - підкреслили в компанії.

Нагадаємо, в Офісі президента України пообіцяли нагородити компанії, які швидко залишили російський ринок у відповідь на вторгнення рф в нашу країну. Це буде спеціальна нагорода - “Відзнака Миру”.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності