• Головна
  • Бізнес
  • В Україні відтермінували сплату податків для тих, хто не може це зробити через війну

В Україні відтермінували сплату податків для тих, хто не може це зробити через війну

В Україні відтермінували сплату податків для тих, хто не може це зробити через війну

В Україні організовують пакет підтримки бізнесу та працівникам, які потрапили у складні умови через війну. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

За його словами уряд вже працює над тим, як відновити країну після перемоги.

"Створений спеціальний пакет допомоги. Бізнесу та працівникам", - сказав президент.

За його словами, ФОПи першої і другої групи повністю звільняються від ЄСВ. Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил та інших захисних формувань, у тому числі тероборони.

"Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної і комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення", - додав Зеленський.

Крім того відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити.

"Усі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким. Та орієнтувалося на людей".Держава всі свої зобовʼязання виконує. Проіндексовані пенсії – вже у людей. Зарплата в бюджетній сфері виплачується так, як це і має бути", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, уряд прийняв постанову, що забороняє нарахування та стягнення штрафів/пені за несвоєчасну або неповну оплату послуг ЖКГ населенням.

Нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги населенням — заборонено. Водночас надання комунальних послуг у разі несплати або оплати не в повному обсязі припинено не буде.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності