• Головна
  • Бізнес
  • "Прозора програма з відкритим механізмом" — фермер Львівщини про кредит 5-7-9%

"Прозора програма з відкритим механізмом" — фермер Львівщини про кредит 5-7-9%

"Прозора програма з відкритим механізмом" — фермер Львівщини про кредит 5-7-9%

Програма кредитування націлена на підтримку створення нових робочих місць

Продовжуємо розповідати про досвід підприємців Львівщини, які скористалися державною програмою “Доступні кредити 5-7-9%”, яка компенсує підприємцям частини кредитного навантаження.

Сьогодні своїм досвідом ділиться Іван Кільган, власник фермерського господарства "Агро Центр". Фермерське господарство "Агро Центр" розташоване у селі Велика Білина, що на Самбірщині. Тут вирощують сою, ріпак та пшеницю.

Загальна площа господарства складає понад 1000 га, на підприємстві працює 10 людей, що вважається середнім бізнесом.

Власник-фермер брав кредит за державною програмою, щоб купити сільгосптехніку — комбайни та оприскувачі. Загалом чоловік умовами кредитування задоволений.

"В Укргазбанку запропонували взяти кредит. Він дуже прозорий та має відкритий механізм. Підприємець платить 20 або 30% від вартості техніки, а решту коштів платить банк", —  каже Іван Кільган.

Кредитні кошти надійшли швидко, вже за місяць, однак видають його тільки за умови, що ведення бізнесу відбувається прозоро.

"Кредит видають, якщо підприємство має рахунок у банку та звітує про свою діяльність. Якщо можна подивитися обороти бізнесу та працівники легально оформлені, тоді вам його видадуть", — каже підприємець.

Додамо, в середині 2000-х років Іван Кільган заснував на Самбірщині завод із виробництва біодизельного пального, який виробляють з ріпаку. Дана фермерська ініціатива на національному рівні була підтримана проєктом Програми розвитку ООН.

Довідково. Фермерське господарство "Агро Центр" веде свою діяльність на Самбірщині Львівської області з 1994 року. Є одним з перших в області фермерським господарством.

Нагадаємо, раніше Lviv.Media розповідало про досвід кредитування за програмою “Доступні кредити 5-7-9%” підприємства м’ясокомбінату “Плай”.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності