• Головна
  • Бізнес
  • Кредит 5-7-9%: досвід підприємців області, які скористалися програмою

Кредит 5-7-9%: досвід підприємців області, які скористалися програмою

Кредит 5-7-9%: досвід підприємців області, які скористалися програмою

Відсоток кредитування залежить від кількості найманих працівників

Для підтримки підприємництва в Україні вже другий рік діє державна програма "Доступні кредити 5-7-9%".

Основною метою програми є компенсація підприємцям частини кредитного навантаження. Редакція Lviv.Media дізналася у підприємців Львівщини, які скористалися цією програмою, про їхній досвід кредитування. Сьогодні своїм досвідом ділиться юрист підприємства м'ясокомбінату "Плай" Лесюк Остап.

"Аналогів такої програми в Україні немає. Ми брали кредит під 5% річних і це прорив для української економіки", — каже Остап Лесюк.

Кредит підприємство отримало в "Укргазбанку", бо є багато років його клієнтами. Кредит брали через те, що бізнес вимагав оновлення, модернізації.

Виплатили кредит досить швидко. За кошти, які надали, зробили ремонт та модернізували очисні споруди комбінату, щоб відповідати усім державним санітарним нормам. Остап Лесик каже, що якби була змога взяти його ще, цією можливістю підприємство скористалося б.

Найбільша перевага програми  — це можливість залучення додаткових робочих місць. До слова, отримати кредитування під 5% можна за умови найму не менше 2 нових працівників протягом одного кварталу. Наразі у компанії працює близько 50 людей.

У планах компанії — довести підприємство до оптимального використання робочої сили. Також, за словами Остапа Лесика, будуть приділяти увагу екологічності підприємства.

Попри те, що програма "Доступні кредити 5-7-9%" державна, юрист каже, що це не виключає допомогу бізнесу від влади. Вона має не просто виступати каральним та контролюючим органом, а й підтримувати підприємців.

"Своєю чергою ми платимо податки та будемо відповідати за природу та екологію краю і покращувати якість виробництва", — підсумував юрист м'ясокомбінату.

Довідково. М'ясокомбінат "Плай" є одним з найстаріших підприємств в Україні, яке займається м'ясопереробкою. Здійснює забій великої рогатої худоби з 1994 року.

Нагадаємо, для того, щоб отримати державну підтримку, потрібно перевірити чи відповідає компанія всім вимогам для участі в програмі. Опісля потрібно подати заявку на участь в Програмі до уповноваженого банку. Тоді банк надасть перелік документів, необхідних для подальшого кредитування. У разі позитивного рішення банку, потрібно підписати з ним договір, а тоді – отримати компенсацію від держави.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності