Укрпошта створить власний банк

Укрпошта створить власний банк

Нові термінали компанія повинна отримати до кінця 2028 року

Національний оператор поштового зв'язку Укрпошта запустить власні банківські термінали та картку. Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський.

Йдеться про закупівлю 17 тис. банківських терміналів, котрі працюватимуть у найвіддаленіших селах країни та запуск власної картки Укрпошта Банку.

"Ми дуже сподіваємося, що відповідь на запитання: куди мені подіти ту вашу карту (з "ковідною" 1000, пенсією чи зарплатою) у селі більше не стоятиме на порядку денному у нашій країні. І звичайно ж, це будуть карти Укрпошта Банку", - повідомляє Ігор Смілянський

Перший термінал, за допомогою якого дозволяється оплатити послугу через банківську картку, в Укрпошті з’явився у 2018 році. Наприкінці минулого року у поштового оператора з’явилось близько 7500 терміналів.

"Ми перевищили операцій на1 мільярд гривень за нашими терміналами на місяць. Якщо бути точним 1.6 мільйонів операцій на 1.1 мільярд гривень у грудні",- розповідає гендиректор компанії.

Укрпошта вже оголосила тендер на закупівлю банківських терміналів. Загальна вартість обладнання перевищить 290 млн гривень. Відповідно до тендерної документації, обладнання компанія повинна отримати до 31 грудня 2028 року.

Нагадаємо, Укрпошта збудує біля Львова потужний сортувальний центр. Його повинні збудувати у Пустомитах до 2023 року. Він стане основним центром обробки та сортування поштових відправлень у Західному регіоні. Це буде перший сортувальний центр “Укрпошти”, збудований за останні 42 роки.

Такі сортувальні центри також збудують і в інших регіонах: на Одещині, Дніпропетровщині, Харківщині та Хмельниччини. Поблизу Києва таких буде два — проєкт одного з них, у Борисполі, “Укрпошта” представила 7 вересня.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності