• Головна
  • Бізнес
  • У Львові стартувала Школа експортера: чим вона важлива для підприємців

У Львові стартувала Школа експортера: чим вона важлива для підприємців

У Львові стартувала Школа експортера: чим вона важлива для підприємців

Курс зібрав підприємців з усієї України

У Львові стартувало навчання у Школі експортера – рівень BASIC. Курс допоможе підприємцям малого та середнього бізнесу ознайомитись з експортною діяльностю та отримати практичні навички у цій сфері.

Навчання проводять вже 4-й рік поспіль у Львівській торгово-промисловій палаті, що у Стрийському парку.

"Цей захід надзвичайно важливий. Ми його створили разом з Львівською Політехнікою, Асоціацією митних посередників та Львівській торгово-промисловою палатою. Протягом 8-9 модулів підприємці вивчатимуть базові знання про експорт. Також це чудова нагода ознайомитись з інфраструктурою підтримки експорту. Львівська область — єдина область, яка організовує торгові місії", — зазначив Орест Гринів, заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОДА

Учасниками школи стали 27 експортерів-початківців. Підприємці працюють у різних сферах: харчова, текстильна, машинобудівна, деревообробна, меблева галузь, а також послуги IT сфери.

Наприклад, підприємець Богдан Масляк у бізнесі вже 25 років. Проте раніше не займався експортом. Чоловік розповів Lviv.Media чому він вирішив пройти Школу експортера.

"Я прийшов, щоб отримати нові знання. Вчитися ніколи не пізно. Усім підприємцям варто знати як вести експортну діяльність. Обрав такий напрям, бо потрібно відкривати нові ринки. Ми досить багато імпортуємо, але потрібно щось експортувати з України", — говорить засновник торгової марки “Резервіст”

Перший тренінг Школи провела доцентка кафедри обліку і аудиту економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка Юлія Попівняк. Його темою стала культура ведення комунікації з діловими партнерами.

"Сьогодні учасники разом зі мною розглянуть перший модуль — культурні особливості ділової комунікації. Зрідка хтось звертає на цю тему увагу, відповідно, без цих знань легко зірвати закордонну угоду", — розповіла Юлія Попівняк.

Додамо, що проєкт триватиме з 5 жовтня по 2 листопада. Цьогоріч для учасників викладатимуть 8 лекторів. Тут розглянуть реальні кейси ведення міжнародного бізнесу від експортерів Львівщини та познайомляться з представниками Нової Пошти. 

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності